Главно Свијет

Ердоган: Европа је забранила скупове АК партије, Босна јој је добро показала

ОПТУЖИО ЗЕМЉЕ ЕУ ДА ТУРСКОЈ ОПОЗИЦИЈИ ДОЗВОЉАВАЈУ ОКУПЉАЊА
  • На предизборном скупу у Ерзуруму рекао: „Познато је шта смо урадили терористичким организацијама. Нека се нико не игра с нама. Они који се буду с нама играли, као и терористи и ФЕТО, сви ће морати тражити рупу да се сакрију“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган критиковао је европске земље које су забраниле окупљања АК Партије, а истовремено дозволиле турској опозицији да држи митинге по европским трговима.

Ердоган је рекао да је БиХ довољно показала Европи.

Ердоган се обратио окупљеним грађанима на градском тргу у источном турском граду Ерзуруму, а том приликом се осврнуо на актуелна дешавања.

„Земље које дозвољавају терористима PKK, YPG, PYD, HDP да одржавају митинге по трговима Европе, не дозвољавају то АК Партији, затварају дворане. Жељели то или не, Босна и Херцеговина вам је довољно показала. Тренутно смо у Ерзуруму, то вам је довољно“, поручио је Ердоан.

Подсјетивши да Турска 24. јуна иде на парламентарне и предсједничке изборе, Ердоган је казао да је сада вријеме за јединство, вријеме за Турску.

Додао је да поједини каматни лобији покушавају да врше притисак на Турску, те поручио да ће такви напори бити узалудни.

Ердоган се осврнуо и на успјешну борбу Турске против тероризма, те је истакао да нико не треба да се игра с Турском, у противном ће попут терориста морати да тражи рупу за скривање.

„Познато је шта смо урадили терористичким организацијама. Нека се нико не игра с нама. Они који се буду с нама играли, као и терористи и ФЕТО, сви ће морати тражити рупу да се сакрију“, рекао је Ердоган.

Додао је такође да је у сиријском граду Африну до данас неутралисано 4.475, у сјеверном Ираку је 414, а унутар граница Турске 398 терориста.

(Анадолија)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар