Video Svijet

Erdogan poziva da Azerbejdžan vojno likvidira jermensku Republiku Karabah

VOJNI VRH KARABAHA OBJAVIO VIDEO UNIŠTAVANJA AZERBEJDŽANSKIH TENKOVA

VOJSKA nepriznate Republike Karabah objavila je video tenkovske bitke tokom ofanzive azerbejdžanskih jedinica na južnom dijelu fronta.

Navedena je izvjava portparola jermenskog Ministarstva odbrane Šušana Stepanjana da je Azerbejdžan u dosadašnjim borbama izgubio deset tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila.

Azerbejdžan je pokušao blic-krig, ali ni ovoga puta nije uspio ni na jednom mjestu da prodre iole dublje u teritoriju Karabaha.

Uprkos tome što se posljednjih godina forsirano naoružavao, kupujući ratnu tehniku od Rusije, Turske i Izraela (PVO sisteme i dronove).

Zvanična Ankara nimalo ne krije da na sve načine stoji iza Azerbejdžana, ali je zasad malo vjerovatno da će se vojno angažovati na njegovoj strani (kao u Siriji i Libiji).

Zbog Rusije, naravno.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je, inače, izjavio da je došlo vrijeme da se okonča okupacija azerbejdžanskih zemalja od strane Jermenije. Uprkos tome što je Karabah iskonska jermenska zemlja koju je SSSR poklonio Azerbejdžanu.

Dodao je da će jedino povlačenje vojske Jermenije iz Karabaha vratiće mir u region“.

Turski ministar odbrane Hulusi Akar takođe je otvoreno podržao Azerbejdžan:

„Jermenija mora odmah zaustaviti napade i vratiti najamnike i teroriste dovedene na Južni Kavkaz“.

Jermensko Ministarstvo spoljnih poslova izjavilo je da je Turska direktno umiješana u neprijateljstva u Karabahu.

„Turski vojni specijalci bore se rame uz rame sa Azerbejdžancima, koji koriste tursko oružje, uključujući dronove i vojne avione“, saopštilo je ministarstvo.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/erdogan-otvoreno-poziva-da-azerbejdzan-vojno-likvidira-republiku-karabah

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar