Одабрано Свијет

Европска унија преко фон дер Лајен објавила Русији економски и цивилизацијски рат

ЕУ ОПТУЖИЛА МОСКВУ ДА УГРОЖАВА ЊЕНУ БУДУЋНОСТ И ДА ПРОТИВ ЊЕ ВОДИ ХИБРИДНИ РАТ
  • Шефица Европске комисије у Европарламенту: „Ово је рат против наше енергетике, рат против наше економије, рат против наших вредности, рат против наше будућности. Стојим на овом месту са уверењем да ће због наше храбрости и солидарност Путин пропасти, а Европа тријумфовати“
  • Ако фон дер Лајен оптужује Русију за рат против европске енергије, економије, вредности и саме будућности Европе, да ли то значи да је Русија званични смртни непријатељ ЕУ? Речи „смртни непријатељ“ још нису изговорене, али све што су лидери ЕУ већ рекли имплицира управо то
  • У почетку су Англосаксонци били главни иницијатори отмице Украјине, али се постепено Европа, њихов млађи партнер на уједињеном Западу, занела и укључила у борбу за Украјину. Европа је постала претња јединству нашег народа, претња нашој цивилизацији, нашој будућности, али сада оптужује Русију да угрожава европску будућност!

Извор: Факти

Aутор: Петар АКОПОВ

ЕВРОПА је званично оптужила Русију да угрожава њену будућност и води хибридни рат против ње и обећала да ће сломити нашу земљу.

Нови корак у ескалацији сукоба направила је де факто лидерка уједињене Европе – шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен. „Премијерка“ Европске уније је у говору уз Европском парламенту експлицитно навела:

„Хајде да будемо врло јасни: много је шта у игри. Не само за Украјину, већ и за целу Европу и свет у целини. Ово ће бити наш тест. Тест од стране оних који желе да искористе сваку разлику међу нама. Не ради се само о рату који је покренула Русија против Украјине. Ово је рат против наше енергетике, рат против наше економије, рат против наших вредности, рат против наше будућности.

– Стојим на овом месту са уверењем да ће због наше храбрости и солидарност Путин пропасти, а Европа тријумфовати. Солидарност Европе са Украјином ће остати непоколебљива. И желим да јасно ставим до знања да ће санкције против Русије остати на снази све док њена економија не буде разбијена. Сада је време за одлучност, а не за помирљивост.“

Ако ово није директна објава неврућег рата (упркос томе што и ЕУ учествује у врућем рату – не само новцем, већ и набавком оружја и обуком Оружаних снага Украјине), онда шта је?

Фон дер Лајен је још нагласила: „Никада до сада овај парламент није расправљао о стању наше Уније у ситуацији рата који бесни на европском тлу. Реч је о сукобу аутократије са демократијом“.

Ако фон дер Лајен оптужује Русију за рат против европске енергије, економије, вредности и саме будућности Европе, да ли то значи да је Русија званични смртни непријатељ ЕУ?

Речи „смртни непријатељ“ још нису изговорене, али све што су лидери ЕУ већ рекли имплицира управо то.

Европа је прогласила Русију својим непријатељем, којег треба сломити: разбијањем наше економије, војним путем поразивши нас на украјинском ратишту, а политички – рушењем наше власти.

То је (за њих) једини начин да се Европа поуздано заштити од новог рата са „фашистичком државом“, како је пре неки дан рекао Жозеп Борељ.

Дакле, све је јасно: Европа жели да победи Русију.

Током вековне историје односа Русије и Европе, русофобија је више пута помагала да се објасни потреба рата са нашом земљом – са овим расколницима, варварима, комунистима.

Свако наше напредовање ка Западу објашњавало се не претходним „дранг нах Остен“, већ „вечном руском агресивношћу“.

Урсула се обратила и становницима Западног Балкана, Украјине, Молдавије и Грузије. Речима: „Ви сте део наше породице, ваша будућност је у нашој заједници. Без вас је наша заједница непотпуна“.

Не бих да говорим у име Албанаца и Срба, али – да ли су Украјина, Молдавија, па чак и Закавкаска Грузија – заиста Европа? И са становишта самих садашњих Европљана, а и са историјског?

Украјина је део Руског света, ма како се заваравала да није Русија.

Управо покушаји да се Украјина одведе у њој страни цивилизацијски, историјски и геополитички простор, да се отргне од Русије, постали су разлог за оно што Урсула назива „ратом на европском континенту“.

Реално, непријатељства се одвијају на територији историјске Русије, а не на територији Европе, која се вековима схватала као Западна, Централна и Источна Европа. Али, након распада СССР, Европа је почела да Украјину сматра делом свог света, односно одлучила је да банално прекроји историјске границе европске и руске цивилизације.

У почетку су Англосаксонци били главни иницијатори отмице Украјине, али се постепено Европа, њихов млађи партнер на уједињеном Западу, занела и укључила у борбу за Украјину.

Европа је постала претња јединству нашег народа, претња нашој цивилизацији, нашој будућности, али сада оптужује Русију да угрожава европску будућност!

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар