Одабрано Свијет

Функционер руског парламента: Можемо заштитити Србију, али само – ако то Београд затражи

АНДРЕЈ КЛИМОВ ЈЕ И ПРЕДСJЕДНИК КОМИСИЈЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ РУСИЈЕ ЗА МЕЂУНАРОДНЕ ОДНОСЕ
  • „Веома позитивно се односим према Србији и српском народу. Прво од њих – нагласио је сенатор КЛИМОВ – мора да дође захтjев. Када смо ми помогли Сирији? Када су нам се обратили. А како замишљате помоћ пружену без молбе? То не би било у складу са Повељом УН“

Извор: https://ura.news/news/1052626326

РУСИЈА ће моћи да заштити и укаже помоћ Србији ако то затраже власти те земље – ово је у разговору за портал УРА.РУ изјавио утицајни руски сенатор Андреј Климов, замjеник предсjедника Комитета Савjета Федерације за међународне послове и предсjедник комисије за међународне односе Јединствене Русије.

„Они већ дуже време имају проблема. Веома позитивно се односим према Србији и српском народу. Прво од њих мора да дође захтjев. Када смо ми помогли Сирији? Када су нам се обратили. А како замишљате помоћ пружену без молбе? То не би било у складу са Повељом УН“, – рекао је Климов.

По његовим ријечима, Србију је сада немогуће заштитити од притиска Запада:

„Будимо реални. Можемо да заштитимо само оне који то од нас затраже. А Србија стално говори да иде у Европску унију. Можда ће доћи вријеме, говори [предсједник Србије Александар] Вучић, када ће и они морати да уведу санкције да им не би уништили земљу. Као шеф државе, приближно је нацртао слику. Они ће се одупирати колико год могу. А онда је као – извините“, – рекао је сенатор.

Раније је Александар Вучић изјавио да Србија не планира да уводи санкције Русији у блиској будућности. Истовремено, према његовим ријечима, земља је под озбиљним притиском Запада и ускоро би могла да промјени ту своју позицију.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар