Свијет

Гејтс: Covid-19 није најгори сценарио, у САД ће бити много мање жртава него што Трамп тврди

НАЈВИШЕ СМРТНИХ ИСХОДА У ИТАЛИЈИ (15.887), ШПАНИЈИ (13.055), САД (9.620)И ФРАНЦУСКОЈ (8.078)
  • Бил ГЕЈТС: „Да смо наставили да  идемо на посао, да путујемо као до сада, епидемија се не би смирила док већина људи не би била заражена. Многима би било потребно болничко лијечење, уз много, много преминулих“
  • „Ова пандемија јесте страшна, али ћемо доћи до вакцине. Чак и прије тога, ако будемо радили исправне ствари, моћи ћемо да поново покренемо добар дио економије“ – увјерен је Гејтс

У СВИЈЕТУ је до данас од посљедица заразе умрло 70.172 људи, а заражено је 1.282.040 особа.

Оздравило је око 270.000 људи.

Највише смртних случајева, 15.887, потврђено је у Италији. Слиједе Шпанија са 13.055, САД са 9.620, Француска са 8.078, Велика Британија са 4.934 и Иран са 3.603.

У Кини, у којој је избио вирус, преминула је 3.331 особа.

Друге земље у којима је потврђено више од хиљаду смртних случајева су: Холандија (1.766), Белгија (1.632) и Њемачка (1.584).

Ово многе плаши, поготово што није мало оних који су увјерени да је епидемија изазвана вјештачки и да иза ње стоје САД, Биг Фарма и тајна свјетска врхушка која би да преко дигиталне контроле над планетом сачува своје профите и позиције.

Том уском кругу припада и оснивач Microsoft Бил Гејтс који је иступио са (не)очекиваном прогнозом да ће у Сједињеним Државама бити мање преминулих од корона вируса него што се многи прибојавају.

Гејтс је `до гуше` укључен у функционисање америчке и бјелосветске кухиње која се бави епидемијама/пандемијама, вирусима и вакцинама.

Он је још 2015. године упозоравао да се свијет може суочити са пандемијом. Сада за све што се догађа са вирусом корона тврди да је „сценарио из ноћне море“, али и изјављује да не подржава прогнозу Доналда Трампа да ће у САД током наредних 60 дана од епидемије умријети 100-240 хиљада људи.

Он предвиђа да ће број жртава у САД бити „далеко мањи“. Предуслов за то је: стриктно „социјално дистанцирање“.

Гејтс до сада предузимане мјере сматра потпуно оправданим.

„Да смо наставили да нормално идемо на посао, да путујемо као до сада, епидемија се не би смирила док већина људи не би била заражена. Многима би било потребно болничко лијечење, уз много, много преминулих“.

Он наглашава да у посљедњих пет година у свијету „није урађено ни пет одсто оног што је требало да буде урађено“.

Неке ће изненадити што Гејтс признаје да пандемија вируса корона „није најгори могући сценарио“, јер вирус корона нема смртност као неки други, попут изазивача великих богиња.

На крају је, наравно, поменуо вакцину против Covid-19 за чију појаву је и лично веома заинтересован:

„Ова пандемија јесте страшна, али ћемо доћи до вакцине. Чак и прије тога, ако будемо радили исправне ствари, моћи ћемо да поново покренемо добар дио економије“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар