Одабрано Свијет

Генерал Бридлав: Украјина ће бити у крајње тешкој ситуацији ако Русија против ње употреби сву моћ

БИВШИ КОМАНДАНТ СНАГА НАТО УВЕРЕН ДА ЋЕ БАЈДЕН ПОВРАТИТИ ЛИДЕРСТВО САД НА З. БАЛКАНУ
  • Филип БРИДЛАВ: Година 2021. донеће заоштравање сукоба између Запада и Русије за будућност западног Балкана. Бајден ће потпуно потиснути Русију
  • Кијев је отворено упозорио: „Ако Русија поново нападне Украјину – то ће опет бити непријатељства између Русије и Украјине, а не између Русије и Сједињених Држава на територији Украјине! Украјини ће, наравно, бити потребна помоћ и западне силе јој могу прискочити у помоћ, али то неће бити отворени рат између Сједињених Држава и Русије, нити између земаља НАТО и Русије

СРБИЈА и Русија су и реални и фантомски болови америчких дипломата и генерала. И бивших и активних.

Екс-командант снага НАТО – амерички генерал Филип Бридлав, који је близак са новим америчким министром одбране Лојдом Остином, најављује нове сукобе у нашем региону.

Он је, на видео-конференцији коју су организовали Хрвати, изразио увереност  да ће шеф Беле куће Џозеф Бајден повратити вођство Америке на Балкану и да ће – ни мање ни више – потпуно потиснути Русију:

– Година 2021. донеће заоштравање сукоба између Запада и Русије за будућност западног Балкана. Председник Бајден ће вратити Америку у Европу да би тамо поново била део вођства након 12 година америчког повлачења с континента.

Страхове Загреба због јачања Војске Србије, Бридлав је оценио као засноване. Чак је рекао да и он Србију види као проблем:

– Москва ће наставити да се жестоко противи напретку БиХ према Европској унији, а Србија ће спроводити свој такозвани пројекат `велике Србије` по питању Косова, Црне Горе и БиХ.

Бивши први генерал НАТО, који је познати амерички јастреб, упозорио је Украјину – коју он воли из истих разлога из којих воли Хрватску – да ће се наћи у изузетно тешкој ситуацији ако Москва искористи сву своју војну моћ против ње:

– Веома је опасно потцењивати моћ руске војске. То би било неразумно. Говорим ово као професионални војник“.

У интервјуу украјинским медијима додатно је упозорио војно-државни врх у Кијеву:

– Не слажем се са мишљењима да ће Украјина бити бојно поље између Москве и Вашингтона. То ће бити рат само између Русије и Украјине. Неће то бити рат између Сједињених Држава и Русије и неће Украјина бити у средишту тог рата“.

Бридлав се није устручавао ни да каже:

Ако сада дође до сукоба и Русија поново – ово наглашавам нападне територију Украјине, опет ћемо добити непријатељства између Русије и Украјине, а не између Русије и Сједињених Држава на територији Украјине! Украјини ће, наравно, бити потребна помоћ у случају сукоба са Русијом. Можемо тврдити да западне силе могу прискочити у помоћ Украјини, али то неће бити отворени рат између Сједињених Америчких Држава и Русије, нити између земаља НАТО и Русије.

Бридлав је уверен да Владимир Путин не жели овога тренутка рат са Украјином већ да концентрише трупе да би извршио притисак на Бајдена и Владимира Зеленског.

Уверен је такође: да се све може изменити за само неколико дана или недеља, то јест – да ипак може дођи до правог рата.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/general-bridlav-ukrajina-ce-biti-u-krajnje-teskoj-situaciji-ako-rusija-protiv-nje-upotrebi-svu-moc

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар