Одабрано Свијет

Главни «Вагнеровац»: Битка за Бахмут је већ практично уништила украјинску војску

ЗЕЛЕНСКИ ЗА ПРЕЛАЗАК У КОНТРАОФАНЗИВУ ТРАЖИ И 20 АМЕРИЧКИХ ПВО СИСТЕМА PATRIOT
  • Јевгениј ПРИГОЖИН: Русији се у борби за Бахмут супротставља не само Украјина, већ и колективни Запад. Ипак ће крајњи резултат борби за Бахмут бити то што ће на војној шаховској табли остати само једна бојска – руска војска

Извор: Факти

БИТКА за Бахмут уништава Оружане снаге Украјине, заједно са њиховим страним јединицама, изјавио је оснивач „Вагнера“ Јевгениј Пригожин.

Своју оцену је додатно појачао и прецизирао, рекавши:

„Досадашња битка за Бахмут је већ практично уништила украјинску војску».

Пригожин је истовремено признао да је та битка „прилично протресла“ и руске снаге.

Пригожин је у наставку посебно нагласио да се Русији у борби за Бахмут супротставља не само Украјина, већ и колективни Запад. И закључио:

«Крајњи резултат борби за Бахмут биће то што ће на војној шаховској табли остати само једна бојска – руска војска».

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да ће га међународна заједница и народ земље – ако Оружане снаге Украјине буду поражене у Бахмуту – почети да гурају ка компромису са Русијом.

«Ако Бахмут падне, Путин ће ту своју победу продати и Западу, и својој јавности, и Кини, и Ирану. Ако осети нашу слабост – почеће да нас дави, дави, дави… А у украјинском друштву ће се појачати замор. Почеће да ме подстичу на компромис са Русима».

Зеленском остале покушај «пролећне офанзиве» – за коју му Запад убрзано испоручује оружје, а он тражи још више, инсистирајући посебно на 20 америчких ПВО система Patriot. Међутим, командант чеченских снага у специјалној операцији, Апти Алаудинов, му је већ поручио:

„Ако Оружане снаге Украјине крену у контраофанзиву, то ће бити последња таква операција за Украјину. Јер, та држава више нема људство за озбиљно ратовање».

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар