Свијет

Грабар-Китаровић: Комшић мора схватити да није само етнички, него и политички представник Хрвата

ПОЗВАЛА БиХ ДА ПОКАЗУЈЕ ВИШЕ ПОШТОВАЊА ПРЕМА ЊЕНОЈ ХРВАТСКОЈ

ПРЕДСЈЕДНИЦА Републике Хрватске Колинда Грабар-Китаровић у интервјуу за Хрватски радио је рекла да је Хрватска Босни и Херцеговини (БиХ) пријатељска земља, а да хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић мора схватити да је не само етнички, него и политички представник хрватског народа у тој земљи.

Грабар-Китаровић је истакла да БиХ треба да показује поштовање према Хрватској.

Нагласила је да пријетње међународном тужбом због Пељешког моста, о чему је говорио и хрватски члан предсједништва БиХ Жељко Комшић, нису добра подлога за сурадњу.

„Недостатак политичке визије, резултата у раду, господарских, социјалних и других програма не можете вјечито замијенити агресивном реториком и измишљањем неког непостојећег непријатеља. Комшић мора схватити да је не само етнички, него и политички представних хрватскога народа“, изјавила је хрватска предсједница.

Упитана како гледа на изјаве министара безбједности БиХ Драгана Мектића о томе да постоје докази о насиљу хрватске полиције над мигрантима, Грабар-Китаровић је позвала је свакога ко има такве доказе да их објави, истичући да ће Министарство унутрашњих послова истражити сваки случај.

„Понекад је мало силе, не насиља, потребно, када на вас иде скупина од више од 50 људи. Но нема ту никаквог насиља, нема ту никаквих тјелесних озљеда, шок бомби, сузавца, жице“, казала је хрватска предсједница.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар