Одабрано Свијет

Handelsblatt: Њемачка неће кренути на Русију чак и ако дође до рата између ње и НАТО

ПУБЛИЦИСТА В. МИНХАУ: НАИВНИ СУ СВИ КОЈИ ВЕРУЈУ ДА БИ ЧЛАН 5. СТАТУТА НАТО ОДМАХ БИО АКРИВИРАН

Франк-Валтер Штајнмајер и Ангела Меркел на свечаности поводом 30 година од уједињења земље

  • Председник Немачке Франк-Валтер ШТАЈНМАЈЕР: „Немачка дугује Русији гасовод Северни ток 2 да искупи своје грехове из Другог светског рата

НЕМАЧКИ публициста Волфганг Минхау, у чланку за утицајни лист Handelsblatt, оценио је да његова земља неће „кренути на Русију“ чак и ако дође до рата између НАТО и Руске Федерације.

Допуштајући могућност да до рата дође због Сувалки коридора, који је дугачак стотинак километара, а раздваја територију Белорусије код руске Калињинградске области, Минхау је указао да су наивни сви који верују да би  члан 5. статута Северноатлантске алијансе о колективној безбедности у том случају одмах ступио на снагу.

„Не видим апсолутно никакве шансе да Немачка икада учествује у војној акцији против Русије, чак и ако она нападне балтичке државе“, категоричан је Минхау.

Као аргумент навео је и речи председника своје земље, Франк-Валтера Штајнмајера, да Немачка дугује Русији гасовод Северни ток 2 да искупи своје грехове из Другог светског рата“.

Минхау текст у Handelsblatt закључује речима:

„Мислим да се међу немачким политичарима неће појавити већина која би подржала војне акције (против Русије) у било ком облику. Уосталом, Штајнмајер је НАТО-маневре у коридору Сувалки назвао звецкањем оружјем“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/handelsblatt-nemacka-nece-krenuti-na-rusiju-cak-i-ako-dodje-do-rata-izmedju-nje-i-nato

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар