Одабрано Свијет

Италијански вице-премијер оптужио Француску да се у Африци понаша као колонијална сила

ИЗМЕЂУ ПАРИЗА И РИМА НЕ ЛЕТЕ ПРАВИ МЕЦИ, АЛИ УВЕЛИКО ЛЕТЕ – ПОЛИТИЧКИ
  • Луиђи ди Мајо, лидер Покрета Пет звезда о данашњим колонијалним силама говорио у множини, али апострофирао само Француску
  • Најавио да ће његов Покрет иницирати увођење санкција против свих данашњих „колонијалних сила“

ИЗМЕЂУ Француске не лете меци, а сигурно и неће. Али, увелико лете политички меци који су били незамисли док су и у Риму и у Паризу на власти биле американизоване либералне елите.

Сада се све променило јер је на челу Француске експонент Ротшилда – либерал-глобалиста Емануел макрон, а на челу Италије влада евроскептика антиглобалиста у којој су, уз премијера, главне фигуре лидери двеју главних партија владајуће коалиције – Луиђи ди Мајо (Покрет Пет звезда) и Матео Салвини (Лига Севера).

Зато је незамисливо постало реалност која није по вољи не само Паризу него ни Берлину и Бриселу.

Ди Мајов Покрет Пет звезда оптужио је Француску да и даље колонизује Африку – да се у њој понаша као колонијална сила – и затражио да се против ње због тога уведу санкције.

Ди Мајо је вице-премијер и министар економије, а за колонизовање Африке је оптужио још неке земље, али није апострофирао ниједну осим Француске.

Указао је да је најезда афричких миграната на Европу последица управо тога што неке велике силе њихове земље и даље третирају као колоније. Прецизирао је да Француска „штампа свој новац“ у десетак земаља Африке и на тај начин финансира свој спољни дуг.

Ди Мајо је открио да ће његов покрет наредних дана затражити од Владе Италије, европских и међународних „дипломатских инстанци“ да уведу санкције против држава које се према афричким земљама односе као према својим колонијама.

Макрон је више пута оштро критиковао „антиимиграциону политичку линију Италије“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/italijanski-vice-premijer-optuzio-francusku-da-se-u-africi-ponasa-kao-kolonijalna-sila

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар