Одабрано Свијет

„Калибри“ у Виници уништили добар део врха украјинске ратне авијације

ОКУПИЛИ СЕ РАДИ ТАЈНОГ САВЕТОВАЊА СА СТРАНЦИМА КОЈЕ ЗА РУСКУ ВОЈНУ ШПИЈУНАЖУ НИЈЕ БИЛО ТАЈНА
  • Међу погинулим и рањеним су и представници страних добављача наоружања и авиона. Посебна тема требало је да буде ремонт украјинске авијације. До ње, међутим, нису стигли. „Калибри“ лансирани из Црног мора били су бржи и – убитачни
  • У Виници се, иначе, догодило нешто веома слично недавном удару „Калибара“ по учесницима тајног саветовања (код Дњепропетровска) украјинских генерала и пуковника у чијој надлежности су биле операције на јужном делу донбаског фронта и Запорошка област
  • Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништена су 253 украјинска авиона, 137 хеликоптера, 1.543 беспилотних летелица, 355 ПВО ракетних система и 4.060 тенкова и других оклопних борбених возила

РУСКА војска је 14. јула крстарећим ракетама „Калибар“ из Црног мора погодила зграду Дома официра у Виници.

У тренуцима док је у том војном објекту одржавано саветовање команде украјинског ратног ваздухопловства и представника страних добављача наоружања о трансферу следеће партије авиона и пратећег наоружања Оружаним снагама Украјине.

Посебна тема требало је да буде ремонт украјинске авијације. До ње, међутим, нису стигли. „Калибри“ су били бржи и – убитачни.

Највећи број учесника саветовања је погинуо или био рањем, али се тачне бројке још не знају.

Кијевска хунта ће их, дакако, крити докле год буде могла.

Сам удар не би био могуће без најдиректнијег учешћа и асистирања руске војне шпијунаже.

„Калибри“ непогрешиво лете на циљ који је – означен…

У Виници се, иначе, догодило нешто веома слично недавном удару „Калибара“ по учесницима тајног саветовања (код Дњепропетровска) украјинских генерала и пуковника у чијој надлежности су биле операције на јужном делу донбаског фронта и Запорошка област.

Високопрецизним авио-ракетама руске Ваздушно-космичке снаге су уништиле 23 командна и контролна центра и центра везе.

Борбени авиони ВКС Русије оборили су два украјинска МиГ-29, а руски ПВО системи два авиона украјинска јуришна авиона Су-25.

Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништена су 253 украјинска авиона, 137 хеликоптера, 1.543 беспилотних летелица, 355 ПВО ракетних система и 4.060 тенкова и других оклопних борбених возила.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/kalibriu-vinici-unistili-dobar-deo-vrha-ukrajinske-ratne-avijacije

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар