Одабрано Свијет

Карен Пирс: Побједници над пандемијом не смију бити вакцине Русије и Кине

КАРЕН ПИРС: ПОБЈЕДНИЦИ ТРЕБА ДА БУДУ (ЗАПАДНА) ОТВОРЕНА ДРУШТВА
  • Руски сенатор Алексеј ПУШКОВ, који је и признати спољнополитички експерт:  Пирс борбу против пандемије види само кроз призму конкуренције са Кином и Русијом. А све остало уопште не види. Међутим,  то остало“ чине чињенице да су Сједињене Државе са 20 милиона инфицираних и Британија са рекордном стопом смртности у Европи већ изгубиле у тој конкуренцији. Сада цио свијет види колико су њихови здравствени системи ефикасни. Битка је већ изгубљена

АМБАСАДОРКА Велике Британије у Савјету безбједности УН Карен Пирс изјавила је да Русија и Кина не би требало да изађу као побједнице из пандемије коронавируса

У изјави америчкој новинској агенцији Bloomberg, рекла је на исту тему:

„Побједници треба да буду отворена друштва. Лондон и Вашингтон би требало да се побрину да сви виде да отворена друштва успијевају и опорављају се од пандемије коронавируса“.

На ово је одреаговао руски сенатор Алексеј Пушков, који је и признати спољнополитички експерт:

Пирс борбу против пандемије види само кроз призму конкуренције са Кином и Русијом. А све остало уопште не види. Међутим,  то остало“ чине чињенице да су Сједињене Државе са 20 милиона инфицираних и Британија са рекордном стопом смртности у Европи већ изгубиле у тој конкуренцији. Амбасадор Пирс живи у прошлости у којој здравствени системи у Британији и Сједињеним Државама још нису прошли тест короне и сматрани су најбољима на свијету. А сматрали су их амерички и британски званичници који су такву оцјену наметнули цијелом свијету. Сада је цио свијет видио колико су ефикасни. Битка је већ изгубљена.

Пушков је још указао: „А ми се, за разлику од њих, уопште нисмо такмичили с њима. Они су своју здравствену битку сами изгубили. Само Пирс то још не схвата. Зато је безмало цио свијет већ схватио.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар