Одабрано Свијет

Кћерка владара Дубаија оптужује оца да је држи као заробљеницу у луксузној вили

ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА ПОРОДИЦЕ У ЛОНДОНУ ПОКУШАЛА ДА ПОБЕГНЕ И ЊЕНА ПОЛУСЕСТРА ШАМСА
  • Принцеза Латифа  своје стање описује овако: Мој затвор јеу луксузној вили, купатило је једино место где могу да закључам врата. Ја нисам слободна особа, ја сам талац … Сви прозори су добро затворени. Напољу је пет полицајаца, а у кући још две полицајке“
  • У фебруару 2018. године Латифа и Финкиња Тина, која јој је била лични тренер и пријатељица, успеле су да аутомобилом напусте Дубаи и стигну до обале суседног Омана. Чамцем и јет-скијем стигле су до јахте којом су рачунале да ће стићи до Индије, а затим авионом до Сједињених Држава
  • Након осам дана пловидбе, на јахту се искрцала група наоружаних људи. Латифа тврди да је тада насилно укрцана у индијски ратни брод, еутаназирана и враћена у УАЕ у несвесном стању

ВЛАДАР Дубаија и председник владе Уједињених Арапских Емирата је шеик Мохамед бин Рашид ал-Мактум. Такав да је с њим најтеже члановима његове породице.

Једна од његових ћерки, принцеза Латифа, у неколико видео-снимака тврди да је заточена у луксузној вили. Да је очев заробљеник.

„Затвор у луксузној вили“, „купатило је једино место где могу да закључам врата“, „Ја нисам слободна особа, ја сам талац“ … Латифа оваквим изразима описује своје место боравка и своју судбину.

Мактум је један од најбогатијих владара на свету. Његово богатство се процењује на најмање неколико милијарди долара.

Шокантне снимљене поруке-вапаји шеикове 35-годишње ћерке, први је објавио Би-Би-Си Једна од њих гласи:

„Налазим се у вили која је претворена у затвор. Сви прозори су добро затворени. Напољу је пет полицајаца, а у кући још две полицајке. Не могу ни да изађем напоље по свеж ваздух “.

Мактумова „породица“ је поводом снимака објавила: „Желели бисмо да се захвалимо онима који су показали забринутост за судбину принцезе Латифе, упркос чињеници да медијски извештаји уопште не одражавају њено стварно стање. Породица потврђује да се о њеном височанству брину код куће и да је подржаваа и медицинско особље. Њено стање наставља да се побољшава и надамо се да ће се вратити у јавни живот у право време“.

У фебруару 2018. године Латифа и Финкиња Тина, која јој је била лични тренер и пријатељица, успеле су да аутомобилом напусте Дубаи и стигну до обале суседног Омана. Чамцем и јет-скијем стигле су до јахте којом су рачунале да ће стићи до Индије, а затим авионом до Сједињених Држава.

Међутим, након осам дана пловидбе, на јахту се искрцала група наоружаних људи.

Латифа тврди да је тада насилно укрцана у индијски ратни брод, еутаназирана и враћена у УАЕ у несвесном стању.

Принцеза Латифа није једина од деце владара Дубаија (а има их 25-ро) и његове најближе родбине која покушавају да побегну из породице.

И њена полусестра Шамса покушала је да се сакрије у иностранству у лето 2000. године. Побегла је док је са породицом боравила у Великој Британији. Касније су је људи шеика Мохамеда пронашли у Кембриџу. Угурали су је аутомобил и одвели у једну од вила њеног оца.

Убрзо је Шамса хеликоптером послана у Довил у Француској, а одатле – авионом назад у Дубаи, где отада живи под надзором.

Њихов отац тврди да у иностранству могу постати жртве криминалаца и изнуђивача. Такође је тврдио да је Латифи дијагностикован биполарни поремећај.

http://fakti.org/globotpor/kcerka-vladara-dubaija-optuzuje-oca-da-je-drzi-kao-zarobljenicu-u-luksuznoj-vili

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар