Одабрано Свијет

Ким Џонг Ун: Русија води свети рат против империјалистичких сила и ми је подржавамо

ПУТИН ВИСОКОМ ГОСТУ ЦИТИРАО РУСКУ ПОСЛОВИЦУ: СТАРИ ПРИЈАТЕЉ ЈЕ БОЉИ ОД ДВА НОВА
  • Ким нагласио да су односи са Русијом приоритетни правац спољне политике његове земље. На космодрому Восточни изразио захвалност Путину што је имао прилику да сагледа садашњост и будућност Руске Федерације као свемирске силе. А домаћин – задовољство што Ким Џонг Ун показује да његова земља има и космичке амбиције
  • Руски лидер изјавио да Москва поштује сва ограничења УН за сарадњу са С. Корејом у војној сфери, али да и на том плану постоје могућности које се могу искорист

Извор: Факти

ЛИДЕР Северне Кореје Ким Џонг Ун рекао је током преговора са Владимиром Путином да Русија води „свети рат за заштиту свог суверенитета и безбедности и да је Пјонгјанг у томе подржава.

Додао је да се Русија бори против хегемонистичких сила и изразио наду да ће Москва и Пјонгјанг увек бити заједно у борби против империјализма.

Президент РФ је са Ким Џонг Уном прво разговарао у возу којим је гост стигао у дводневну посету Русији, а потом – и на космодрому Восточниј.

На почетку разговора, Путин је цитирао корејску пословицу: Одећа је добра нова, а пријатељ – стари. И руску која јој је сродна: Стари пријатељ бољи је од два нова.

Претходно су наздравили један другом за добробит својих земаља и народа.

Ким је истакао да су односи са Русијом приоритетни правац спољне политике његове земље.

На Восточном је изразио захвалност Путину што је имао прилику да сагледа садашњост и будућност Руске Федерације као свемирске силе. А домаћин – задовољство што Ким Џонг Ун показује да његова земља има и космичке амбиције.

Путин и његов гост су цео сат разговарали у четири ока.

Потом је руски лидер изјавио да Москва поштује сва ограничења УН за сарадњу са С. Корејом у војној сфери, али да и на том плану постоје могућности које се могу искористити.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков унапред је објавио да неће бити потписивања никаквих докумената, а да спектар односа Москве и Пјонгјанга подразумева интеракцију у осетљивим областима, укључујући и војну.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар