Свијет

„Kомите“ на путу Подгорица-Никшић претукле официра и војника црногорских снага НАТО

ПОЛИЦИЈА – У КОЈОЈ СУ ЈОШ ГЛАВНИ ЂУКАНОВИЋЕВЦИ – СВЕ ПАСИВНО ПОСМАТРАЛА
  • Милан КНЕЖЕВИЋ најавио сједницу  скупштинског Одбора за безбједност и одбрану, чији је председник, након што је Рајо Чањак, официр Војске Црне Горе, на свом Твитер налогу објавио да није само ћерка премијера Здравка Кривокапића имала непријатности на путу Подгорица-Никшић већ да су комите претукле њега и још једног припадника ВЦГ
  • Премијер Здравко КРИВОКАПИЋ је, након „инцидента код Богетића“ јавно поставио питање предсједнику Црне Горе: „Да ли сте и на ово мислили, Ђукановићу, када сте јуче казали да ћете се борити за Црну Гору свим средствима? Нећете зауставити ни Црну Гору, ни мене, ни по цијену живота. Мир, ред и закон!“

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта и предсједник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану, Милан Кнежевић, најавио је да ће иницирати саслушање министра унутрашњих послова Црне Горе Сергеја Секуловића у вези са инцидентом на путу Никшић-Подгорица у којем су претучена двојица припадника Војске ЦГ.

Кнежевић је то најавио након што је официр Војске Црне Горе Рајо Чањак на свом Твитер налогу објавио фотографију са поруком да није само ћерка премијера имала непријатности на том путу, у Богетићима.

Односно, да су разуларене комите зауставиле аутобус који је превозио службенике Војске Црне Горе. И да је – након краће расправе дошло је и до физичког обрачуна, током којег су „бранитељи“ у „патриотском заносу“ претукли официра Чањка и једног војника.

Чањак се преко Твитера заправо обратио премијеру Здравку Кривокапићу: „Само да знате да није Ваша ћерка једина имала непријатности данас, већ сам ја као официр Војске ове државе и још један припадник Војске претучени од стране црногорских комита наочиглед полиције у мјесту Богетићи. Може ли бити горе и срамотније од овога?“.

Имајући ово у виду, Кнежевић је био више него директан:

Обавјештавам министра Секуловића познатијег као Батистута, да ћу због пребијања Раја Чањака официра ВЦГ од стране комита, уз прећутно саучесништво полиције, иницирати његово саслушање на Одбору за безбједност. Ако неко треба да поднесе оставку онда је то Батистута“, написао је Кнежевић на свом Твитер налогу.

Предсједник Владе Црне Горе је, иначе, након „инцидента код Богетића“ јавно поставио питање председнику Црне Горе:

„Да ли сте и на ово мислили, Ђукановићу, када сте јуче казали да ћете се борити за Црну Гору свим средствима? Нећете зауставити ни Црну Гору, ни мене, ни по цијену живота. Мир, ред и закон!“

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар