Odabrano Svijet

Kongresmeni-demokrate: Ne smeju se čekati izbori 2020. – Tramp mora biti zaustavljen odmah

PRAVNI KOMITET PREDSTAVNIČKOG DOMA KONGRESA SAD UTVRDIO „TEKST OPTUŽNICE“
  • Iz izveštaja pravnog komiteta: „On (Tramp) je povlačio zlonamerne poteze i nastaviće da ih povlači ako ne bude zaustavljen“
  • Rasprava o impičmentu u Predstavničkom domu – u kojoj će glavni argument demokrata biti dsa je Tramp tražio od Ukrajine da se umeša u američke predsedničke izbore 2020-te – zakazana za 18. decembar

PRAVNI komitet Predstavničkog (donjeg) doma Kongresa SAD objasnio je – u izveštaju na 658 stranica – zbog čega Donald Tramp mora biti „odmah zaustavljen i smenjen“.

Iza izveštaja – kao i iza cele impičment-procedure u Predstavničkom domu – stoje kongremseni-demokrate, a zapravo liberala-revolucionara. Uostalom, evo šta u tom dokumentu doslovno piše:

„Ne smemo računati na naredne (predsedničke) izbore kao na sredstvo suprotstavljanja protivopravnom delovanju predsednika (Trampa) jer on predstavlja pretnju poštenim izborima. Moramo dejstvovati odmah!“

Pravni komitet je definitivno utvrdio da se Trampov impičment traži zbog zloupotrebe vlasti ometanja kongresne istrage povodom te zloupotrebe.

U obrazloženju je naveo da je Tramp svoje lične političke interese postavio i „iznad nacionalne bezbednosti, naših slobodnih i poštenih izbora i našeg sistema međusobnog uravnoteživanja grana vlasti“.

Ovome je pridodao: „On (Tramp) je povlačio zlonamerne poteze i nastaviće da ih povlači ako ne bude zaustavljen“.

Kao glavni takav „potez“ pravni komitet je naveo „Trampovu molbu stranoj državi (Ukrajini) da se umeša u izbore 2020-te“.

U ovom kontekstu je navedeno da je Tramp u Kijev slao „ličnog advokata“ kako bi bila „otvorena fiktivna istraga o delovanju predsednikovih političkih konkurenata“.

Rasprava u predstavničkom domu o impičmentu zakazana je za 18.  decembar.

Odmah potom će u Senatu SAD, gornjem domu Kontgresa, početi svojevrsno suđenje povodom impičmenta za vreme kojeg će demokrate morati da prođu preko svojevrsnog minskog polja.

Trampa, sasvim sigurno, neće uspeti da sruše, a ostaje da se vidi – da li će to suđenje pokazati da su se sa impičmentom preračunali i platili njegovu proceduru ne samo `demontažom Džoa Bajdena` nego i pogoršanjem izbornih šansi cele Demokratske partije.

http://fakti.org/alter-america/kongresmeni-demokrate-ne-smeju-se-%C4%8Dekati-izbori-2020-tramp-mora-biti-zaustavljen-odmah

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar