Одабрано Свијет

Конгресмени Коен и Вилсон траже да САД не признају Путина за предсједника РФ ако буде изабран 2024.

ДЕМОКРАТУ ИЗ ТЕНЕСИЈА И РЕПУБЛИКАНЦА ИЗ ЈУЖНЕ КАРОЛИНЕ УЈЕДИНИЛА - РУСОФОБИЈА
  • Поднијели Представничком (доњем) дому Конгреса САД текст резолуције којим се фактички тражи: немојмо признати (могући) нови избор Владимира Путина за шефа државе макар на изборима побједио и сто пута поштеније и демократскије него што је на власт дошао Џо Бајден!
  • Портпарол Кремља Дмитриј ПЕСКОВ: „Сваки пут када нам се учини да више ништа смјешније, агресивније, непријатељскије и неконструктивније не може доћи са друге стране океана, направимо грешку јер такво нешто поново дође. Озбиљно говорећи, иницијатива те двојице конгресмена одлично демонстрира не само Руској Федерацији, већ и другим земљама свијета да се Сједињене Државе званично мијешају у унутрашње ствари других земаља“

ДВОЈИЦА америчких конгресмена – Стивен Коен, демократа из Тенесија, и Џо Вилсон, републиканац из Јужне Каролине поднијели су Представничком (горњем) дому Конгреса САД нацрт резолуције који позива да се руски лидер Владимир Путин не сматра предсједником државе ако остане на функцији послије 7. маја 2024.

Другим ријечима: ако се поново кандидује и буде изабран. Макар то било и сто пута поштеније и демократскије него што је на власт дошао Џо Бајден!

Као што и ова иницијатива показује, русофобија је безмало једино што може да уједини америчке демократе и републиканце.

Текст који су предложили Коен и Вилсон – и ако буде усвојен у Представничком дому потребном већином – имаће само снагу препоруке и неће обавезивати ни Бијелу кућу ни Стејт департман.

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, изјавио је да је иницијатива Коена и Вилсона  демонстрација мијешања Вашингтона у унутрашње ствари других земаља.

„Сваки пут – нагласио је – када нам се учини да више ништа смјешније, агресивније, непријатељскије и неконструктивније не може доћи са друге стране океана, направимо грешку јер такво нешто поново дође. Озбиљно говорећи, иницијатива те двојице конгресмена одлично демонстрира не само Руској Федерацији, већ и другим земљама свијета да се Сједињене Државе званично мијешају у унутрашње ствари других земаља“.

Додао је: „Увјерени смо да само грађани Русије могу да одређују ко и када треба да буде предсједник РФ. Ниједна друга земља на свијету нема право да на то претендује“.

Први замјеник председника Комитета Државне Думе за међународне послове, Алексеј Чепа, изјавио је да је нацрт резолуције америчких конгресмена о непризнавању предсједничких избора 2024. године у Русији „потпуни апсурд.

Потпредсједник горњег дома руског парламента Константин Косачов оцијенио је такође да је „писанија“ Коена и Вилсона „најчистије мијешање у ствари друге земље“.

Указао је: „Американци су овога пута почели да се баш рано мијешају у предсједничке изборе у Русији“:

Све остало није ништа ново и ништа неочекивано.

Функционер истог дома Владимир Џабаров оцијенио је да би усвајање инициране резолуције довело до прекида руско-америчких односа.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар