Одабрано Свијет

Крамп-Каренбауер: Кина и Русија се зближавају – за одговор нам је потребна снага цијелог Запада

„РУСИЈА МОДЕРНИЗУЈЕ ВОЈСКУ И ДРЖИ ВЕЛИКЕ ФОРМАЦИЈЕ НА ЗАПАДНИМ ГРАНИЦАМА“
  • „Зближавају се два највећа војно-индустријска комплекса. Да бисмо одговорили на такав изазов требаће нам све снаге Европе и Сједињених Држава, али и главних партнера у Индијском и Тихом океану, попут Аустралије и Јужне Кореје“

НЕМАЧКА министарка одбране Анегрет Крамп-Каренбауер оценила је да се Русија и Кина зближавају на начин који је опасан по Запад.

Одмах у наставку је упозорила лидере западних земаља:

Да би се одговорило на зближавање војно-индустријских комплекса Русије и Кине, биће потребне све снаге Запада и наших савезника. Јер, зближавају се два највећа војно-индустријска комплекса!“

Додатно је прецизирала:

Да бисмо одговорили на такав изазов требаће нам све снаге Европе и Сједињених Држава, али и главних партнера у Индијском и Тихом океану, попут Аустралије и Јужне Кореје“.

Нагласила је да Русија за Немачку остаје регионални изазов:

Посматрамо велику модернизацију и нагомилавање наоружања од стране Русије – како у погледу конвенционалног оружја, тако и нуклеарног. Русија држи велике војне формације на својим западним границама. Истовремено, Русија се дугорочно консолидује у Белорусији. Ово је озбиљан изазов за нас“.

Посебно је нагласила: „Сједињене Државе очекују да ће Европа учинити више за сопствену одбрану“.

У фебруару је Крамп-Каренбауер Русију назвала „стратешким конкурентом“.

У новембру је позивала да Запад са Русијом о разоружању разговара „са позиције снаге“.

Портпарол Министарства одбране РФ, генерал-мајор Игор Конашенков,тада је поручио Берлину `разговор` са Русијом са позиција снаге већ довео до трагичних последица цео свет, а нарочито Немачку.

http://fakti.org/nato/kramp-karenbauer-kina-i-rusija-se-zblizavaju-za-odgovor-nam-je-potrebna-snaga-celog-zapada

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар