Свијет

Кривокапић: Црна Гора се дијели на ултраспрску и патриотско-комитску, владу не руши само опозиција

ПОКРЕНУО СМЈЕНУ МИНИСТРА ВЛАДИМИРА ЛЕПОСАВИЋА ЗБОГ СТАВА О „СРЕБРЕНИЦИ“

Фото: Биљана Матијашевић

  • У ванредном обраћању јавности рекао: „Ово јепокушај рушења владе изнутра. На томе ради и дио владајућих партија и ДПС здушно, а још осјећам пипке хоботнице коју нико не успјева да сузбије. Позивам  грађане да се изјасне о раду владе и ако не буду задовољни – први ћу отићи“
  • Кривокапић је негирао да је са захтјевом за смјену Лепосавића одуговлачио и да је такву одлуку донио под притиском страних фактора и опозиције, па наставио: „Овдје сви притискају владу, зашто неко не притиска судство и тужилаштво?! Зашто неко не притиска Скупштину која није донијела бројне законе, није омогућила да се развласти РТЦГ која шаље поруке мржње?!“
  • Владимир Лепосавић, који је рођен у Бару дипломирао је (са просјеком 10) и докторирао право у Београду

ЗДРАВКО Кривокапић изјавио је данас да се у Црној Гори стварају два блока – ултрасрпски и патриотско-комитски, да владу на чијем је челу руше здушно владајуће и опозиционе странке, споља и изнутра, као и да је спреман да одступи ако грађани нису задовољни њеним радом.

Кривокапић, који је у ванредном обраћању јавности, након два и по сата кашњења, саопштио је да је покренуо опозив министра правде и људских права Владимира Љепосавића због „низа неких пропуста“, а да је изјава о Сребреници у парламенту само „долила уље на ватру“.

Премијер је рекао да ће већ данас прослиједити скупштини захтјев о разрјешењу члана владе и мисли да је обавеза скупштине да уважи став премијера.

Рекао је и да има резервну варијанту, али о њој се, каже, не би сада изјашњавао, већ би сачекао одлуку парламента.

Мисли да у парламенту постоји апсолутна већина без обзира на то што, како је рекао, провијавају различити ставови о одређеним питањима.

Кривокапић је негирао да је са захтјевом за смјену Лепосавића одуговлачио и да је такву одлуку донио под притиском страних фактора и опозиције.

А, онда је казао:

„Овде сви притискају владу, зашто неко не притиска судство и тужилаштво?! Зашто неко не притиска Скупштину која није донијела бројне законе, није омогућила да се развласти РТЦГ која шаље поруке мржње?! Пето питање сам поставио да ли ову смјену да урадимо ми сами или неко други“, рекао је Кривокапић.

Кривокаић тврди и да је „ово покушај рушења владе изнутра“.

„На томе ради и дио владајућих партија и ДПС здушно, а још осјећам пипке хоботнице коју нико не успјева да сузбије“, казао је премијер.

Владимир Лепосавић

Црној Гори је, каже, доста подјела.

„Умјесто да се бавимо будућношћу, бавимо се и даље прошлошћу. Сузбијете пандемију, нападају због безбједности, ријешимо безбједност, нападају нас због министра и то исти који су проблему допринијели. Позивам  грађане да се изјасне о раду владе и ако не буду задовољни – први ћу отићи“, казао је Кривокапић.

Упитан да ли смјена министра Лепосавића отвара простор да на његово мјесто дође неко из Демократскког фронта, Кривокапић је рекао да не жели да „крњи ову владу“ и да Лепосавића може да замени само неко од експерата, не и политичар.

На питање ко руши владу, Кривокапић је цитирао изреку: „Ко се мача лати, од њега ће погинути.“

Лепосавић, чију смјену тражи Кривокапић због изјаве о Сребреници, дипломирао је на Правном факултету у Београду са просјечном оцјеном 10.

Специјализовао је међународна људска права на Универзитету у Вашингтону као Фулбрајтов стипендиста.

Докторирао је на Правном факултету у Београду на Уставном праву и заштити људских мањина.

Осим као правни саветник МЦП, био је, између осталог, ангажован као доцент на Унион унверзитету у Београду, предавач на Медитеран универзитету, истраживач Адвокатске групе за међународно право и политику (ПИЛПГ) у Вашингтону, медијатор Националног центра за посредовање у рјешавању спорова Србије. Аутор је двије монографије…

Рођен је 1984. у Бару.

Лепосавић је недавно током `премијерског сата` у црногорском парламенту на питање опозиције да ли признаје злочин геноцида у Сребреници, рекао да је спреман да га призна када злочин геноцида буде недвосмислено утврђен.

Лепосавић је додао и да је у међувремену хашки трибунал изгубио легитимитет.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар