Свијет

Кривокапић: Ђукановићу, да ли ти то пријетиш државним ударом?

МИЛО РЕКАО ДА ЋЕ БРАНИТИ ТЕКОВИНЕ СВОЈЕ ВЛАСТИ ДО ПОСЉЕДЊЕ КАПИ КРВИ
  • Поручио му: „Дужни сте јавности да објасните на који начин сте мислили да спроведете државни удар у најави? Или, пак планирате да са дјелом парламентарне већине, идете у отворено рушење Владе и скраћење мандата?“
  • Премијер је Ђукановића оптужио да „након што је оставио празну касу и задужену земљу“, једино брани „личну империју очекујући да ће туђа дјеца гинути да би се сачувале тековине ДПС-а“, што је друго име за његове имовинске картоне

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Црне Горе Здравко Кривокапић оцијенио је да су “ неозбиљне и опасне најаве лидера опозиције Мила Ђукановића да планира скраћење мандата Влади Црне Горе“.

„Оно што је опасно јесте ваша најава да ћете скратити мандат Влади, иако немате за то формалну већину. Дужни сте јавности да објасните на који начин сте мислили, уз тако милитантан говор, да спроведете државни удар у најави? Или, пак планирате да са дјелом парламентарне већине, идете у отворено рушење Владе и скраћење мандата“, поручио је Кривокапић Ђукановићу.

Он у саопштењу истиче да је народ Црне Горе у политичком контексту 30. августа „јасно рекао шта мисли о владавини коју је Ђукановић персонификовао“ и поручује му да би „тековинама“ које је он заступао требало „убрзо да се позабаве независни и ослобођени правосудни органи“.

Ђукановића је оптужио да „након што је оставио празну касу и задужену земљу“, једино брани „личну империју очекујући да ће туђа дјеца гинути да би се сачувале тековине ДПС-а“, што је, тврди Кровокапић, друго име за његове имовинске картоне.

Истакао је да је влада Црне Горе мандат добила од народа на изборима, на којима је Ђукановић након 30 година поражен први пут и додао да Ђукановића „потпуни пораз и правично суђење тек чека“.

Кривокапић у саопштењу наводи и да је, како каже, прва демократска влада од увођења вишепартизма непоколебљиво посвећена да пружи пуни допринос у изградњи демократских институција, међунационалног и међународног повјерења, те побољшању стандарда грађана Црне Горе, што су, тврди, цивилизацијске тековине које је Ђукановић деценијама урушавао.

Додао је да је Ђукановић паралелно изграђивао аутократски метод владања, чиме је узроковао економско посртање, урушавање друштвеног развоја, дубоко подијељено друштво, широко заступљену дискриминацију, неправду, корупцију, што није остало незапажено у извјештајима међународних организација.

Ђукановић је неколико сати раније рекао да је његова партија спремна да тековине које своје владавине брани „до посљедње капи крви“, небитно да ли је на власти или у опозицији.

Рекао је и да је ДПС борбена партија, која је већ у гарду, бори се и скраћује вријеме трајања ове владе.

Ђукановић је увјерен да ће ДПС значајно скратити вријеме трајања актуелне Владе Црне Горе, поручујући да су свјесни да са сваким следећим даном трајања те власти Црна Гора губи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар