Свијет

Кривокапић: Грдно ће се разочарати они који рачунају на повратак на старо

ОБЕЋАО ДА ЋЕ КАО ПРЕМИЈЕР ЛИЧНО КОНТРОЛИСАТИ СВАКО МИНИСТАРСТВО И ТОКОВЕ НОВЦА „ДО ЦЕНТА“
  • „Најважнији изазов у овом тренутку је економија, а партизане и четнике, бјелаше и зеленаше треба оставити да се тјерају по шумама историје. Вратимо их у књиге и научне радове одакле су их намјерно извукли политичари пропале економије“
  • „Црна Гора има толико прилика за економски опоравак да ми се чини да је до смјене власти дошло у посљедњем, али још увијек добром тренутку. Црна Гора је идеално мјесто за дигиталне номаде“

У ЦРНОЈ Гори је у току формирање нове владе, а кандидат за премијера три побједничке коалиције, које су формирале већину у парламенту, Здравко Кривокапић каже да грађане не треба оптерећивати проблематиком расподјеле ресора.

„То је прије свега ствар договора између политичких субјеката. Тако нешто се не ради у медијима. Предлог састава владе, план и програм, представљају се јавности тек када се постигне договор и артикулишу циљеви и приоритети. Све остало је помало недолично и оптерећује све нас“, навео је Кривокапић у ауторском тексту за подгоричке Вијести.

Према његовим ријечима, најважнији изазов у овом тренутку је економија, а „партизане и четнике, бјелаше и зеленаше“ треба оставити да се, како каже, „тјерају по шумама историје“.

„Вратимо их у књиге и научне радове одакле су их намјерно извукли политичари пропале економије који су своју неспособност у економској, али и лошу намјеру у правној сфери покривали темама које, огроман дио становника Црне Горе, реално не оптерећују“, навео је Кривокапић.

Актуелна економска ситуација, оцијенио је Кривокапић, у Црној Гори није ружичаста и сликовито говорећи, каже, подсјећа га на „велики и сигуран брод који су досадашњи владари развалили да би свако плутао на свом, што већем, парчету дрвета“.

Црна Гора ипак има толико прилика за економски опоравак да му се, како истиче, чини да је до смјене власти дошло у посљедњем, али још увијек добром тренутку.

Црна Гора је, истиче, идеално мјесто за дигиталне номаде.

Work and Travel шансе треба схватити и методично прихватити. Пољопривреда просто вапи за стварном подршком и озбиљан план се мора што прије направити и спровести“, навео је и додао да је оно што може да обећа је да ће надзирати рад сваког министарства и то на дневној бази.

„Пратићу ток новца до посљедњег цента. Зато сам већ покренуо ИТ сектор“, навео је Кривокапић и истиче да је важно да све политичке партије препознају овај нови моменат.

За Кривокапића је идеално да у политику не би требало да улазе они који желе моћ или који мисле да су неспособни за било шта друго.

„У влади нам требају људи који овакав задатак доживљавају као велику жртву, спремни да потроше значајно вријеме свог живота, свјесни, колико ће, до сваке ситнице, бити контролисани и од домаћих и од међународних фактора“, навео је.

Истиче да ће се сујета, властољубље и славољубље показати као веома лоши мотиви за овакав рад, а будући министар умјесто славе и новца, може лако зарадити и затвор уколико својим радом склизне у незаконите радње.

„Нико у Црној Гори, а ни у међународној заједници, чији смо реалан дио, неће више толерисати корупцију и криминал или неспособност. Након свих обављених разговора у једно сам сигуран: повратка на старо нема! Они који се надају другачијем исходу грдно ће се разочарани“, поручио је Кривокапић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар