Свијет

Лавров: Никада више нећемо поштовати „правила“ која намеће Вашингтон

НАГЛАСИО: ПРОПАО ЈЕ ПЛАН ЗАПАДА ДА ТРАЈНО РАЗДВОЈЈЈЈИ РУСИЈУ И УКРАЈИНУ
  • Сергеј ЛАВРОВ приликом посјете руској војној бази у Таџикистану: „У нашој Концепцији спољне политике фиксирано је да је Европа изабрала пут рата са Русијом. Упркос томе, мораћемо да живимо са њима, раме уз раме. Али, ако је њен избор рат, онда морамо постићи своје циљеве. А имамо много племенитије циљеве од Европљана. Они желе туђе, а ми своје“

РУСКИ министар иностраних послова Сергеј Лавров изјавио је да се неће остварити планови Запада о раздвајању Украјине и Русије.

„Кијев су Сједињене Државе „храниле“ чистом русофобијом. Вашингтон је чинио све да Украјина више никада не буде заједно са Русијом. Сада нико не сумња да се ти планови неће остварити“, рекао је за вријеме посјете 201. руској војној бази у Таџикистану.

Према његовим ријечима, Европа је изабрала пут рата са Руском Федерацијом:

„У нашој Концепцији спољне политике фиксирано је да је Европа изабрала пут рата са Русијом. Упркос томе, мораћемо да живимо са њима, раме уз раме. Али, ако је њен избор рат, онда морамо постићи своје циљеве. А имамо много племенитије циљеве од Европљана. Они желе туђе, а ми своје“.

Министар је такође примјетио да је Русија постала још одлучнија да више не поштује правила која намећу Сједињене Државе:

„Руска Федерација је прво освајала мисао о томе, па онда прикупљала снаге за то. Потом је спровела своје реформе, а сада је све готово. Већ пар деценија се враћамо у Африку и Латинску Америку. Акумулирали смо одлучност да више никада не идемо на повоцу америчких „правила“. Тим прије што Вашингтон постепено, губи своју улогу“.

Лавров је посебно нагласио да су непријатељске акције Запада само ујединиле руски народ.

Џо Бајден је 1. јуна рекао да „подршка Украјини од америчког народа неће ослабити“.

Истог дана је амерички државни секретар Ентони Блинкен назвао задатком НАТО назвао повећање подршке Кијеву да би извео успјешну контраофанзиву.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар