Одабрано Свијет

Лавров: Њемачка признала да је помогла Наваљном да направи видео о „Геленџику“

ЧАК НАГЛАСИО: БЕРЛИН НАМ ЈЕ ПОТВРДИО ДА МУ ЈЕ ДАО ДОСТУП АРХИВУ О ПУТИНУ
  • Немачка по четврти пут одбила да сарађује са руским државним органима поводом „тровања Наваљног“ и свега што је уследило потом
  • Америчко-немачки агент утицаја губи позиције у Русији, тамо где се то можда најмање очекивало.  Осниваче либералне и прозападне партије Јаблоко, Григориј ЈАВЛИНСКИ, изјавио:  „Политика Алексеја Наваљног је усмерени на подстицање примитивне социјалне мржње. Демократска Русија неспојива је са политиком Наваљног»

ШЕФ руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да Алексеј Наваљни свој скандалозни видео „Путинов дворац“ не би могао направити без сарадње са властима Немачке.

Овоме је поводом „Геленџика“ додао сопствено прецизирање: „Да будем тачнији – без сарадње са специјалним службама Немачке“.

Открио је да је званична Москва званично тражила одговор од званичног Берлина: како је Наваљни добио доступ немачким архивима који се тичу Владимира Путина: И додао:

„Немачка нам је потврдила да је Наваљни такав доступ добио“.

Министарство иностраних послова Русије потврдило је у међувремену да је  Немачка по одбила да са државним органима РФ сарађује поводом „тровања Наваљног“.

Сасвим прецизно, одбила је и да саслуша Марију Певчих, која је била у пратњи Наваљног до момента његовог `тровања`. Обавестила је Москву да не зна њену адресу на територији Немачке.

„Одбијени смо – изјавила је портпаролка руске дипломатије Марија Захарова – упркос томе што су и немачки медији  – и видео-снимцима – показивали да се Певчих по цео дан налазила поред Наваљног у целом периоду док је био под заштитом немачких тајних служби. И што је била на берлинском аеродрому међу онима који су га испратили приликом полетања за Москву“.

Марија Певчих и Алексеј Наваљни

Немачка све до данас није Русији доставила резилате токсиколошких анализа са флашицама за воду преко којих је наводно отрован Наваљни, а Певчих их је узела у хотелу у Томску и довезла у Берлин.

Руски лекари, који су Наваљном спасили живот у Омску, нису у оргнизму Наваљног открили никакав отров, а саопштили су да је он пао у кому услед нагле промене нивоа шећера у крви.

Држање Берлина само потврђује да Запад не одустаје од намере да Наваљног користи као оружје против Русије. Међутим, он убрзано губи позиције у самој Русији.

Оснивач либералне и прозападне партије Јаблоко (Јабука), Григориј Јавлински, оштро је осудио методе политичке борбе Наваљног, напомињући да су усмерени на „подстицање примитивне социјалне мржње“.

Чак је упозорио да је демократска Русија неспојива са политиком Наваљног:

„Ни сам Наваљни, ни његова пратња, не брину о сломљеним животима грађана који на њихов позив чине незаконите радње и завршавају иза решетака. Поврх свега, Наваљни и његово окружење посежу за криминалном употребом малолетника у политичке сврхе».

Московски политиколог Александар Малахов је открио руској јавности да је Наваљни био члан Јаблока, да се проглашавао за руског нацвионалисту и да је кокетирао са комунистима, али да је свуда – после конфликата или скандала – себи затварао врата.

«Сви су га отерали» – нагласио је Малахов.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/lavrov-nemacka-priznala-da-je-pomogla-navaljnom-da-napravi-video-o-gelendziku

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар