Одабрано Свијет

Лавров: Појавила се могућност да се поново сретну Владимир Путин и Доналд Трамп

ШЕФОВИ ДИПЛОМАТИЈА РФ И САД У ФИНСКОЈ РАЗГОВАРАЛИ О ВЕНЕЦУЕЛИ И СТРАТЕШКИМ ПИТАЊИМА
  • Последњи телефонски разговор Путина и Трампа (3. маја) трајао је нешто мање од два сата. Једине праве преговоре лидери САД и Русије имали су у јулу 2018-те у Хелсинкију

ШЕФ руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да се појавила могућност да се поново сретну Владимир Путин и Доналд Трамп.

Додатно је навео: „Председници Русије и Сједињених Држава су се договорили да се сретну чим се појави реална могућност. Уверен сам да ће се таква могућност појавити, али ће о томе саопштење издати Кремљ“ .

Лавров се у финском граду Рованиеми срео са државним секретаром САД Мајклом Помпеом и утолико је значајније што је по завршетку преговора нагласио да су успели да „покрену напред“ понешто од онога о чему су 3. маја телефонски разговарали Путин и Трамп.

„Мислим да смо на том плану направили добар корак напред. . Трудили смо се да се сконцентришемо на реалну политику и верујем да смо у томе успели“.

Лавров је прецизирао да је са Помпеом разговарао, поред осталог, о Венецуели и „питањима која се тичу стратешке стабилности“.

Поменути телефонски разговор Путина и Трампа трајао нешто мање од два сата.

Једине праве преговоре лидери САД и Русије имали су у јулу 2018-те у Хелсинкију.

http://fakti.org/mid/lavrov-pojavila-se-mogucnost-da-se-ponovo-sretnu-vladimir-putin-i-donald-tramp

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар