Свијет

Лавров политику Вашингтона према Москви назвао „тупом“, Песков: „Немам шта да додам“

КРЕМЉ: РУСИЈА ЈЕ СПРЕМНА ЗА НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ОДНОСЕ СА СЈЕДИЊЕНИМ ДРЖАВАМА

Сергеј Лавров

  • Шеф руске дипломатије одреаговао на најаве да Сједињене Државе припремају нове санкције против Русије и да ће доћи до протјеривања сарадника амбасаде РФ у Вашингтону. А портпарол предсједника РФ Дмитриј ПЕСКОВ  поводом његове ријечи „тупа“ рекао: „Немам томе шта да се додам. Министар Лавров је, као и увијек, оштроуман и прецизан у својим формулацијама“

МОСКВА је спремна за најгоре могуће сценарије у односима са Вашингтоном, изјавио је Дмитриј Песков.

Портпарол Кремља је ово рекао поводом најава да Сједињене Државе припремају нове санкције против Русије и да ће доћи до протјеривања сарадника амбасаде РФ у Вашингтону.

„Непријатељство и непредвидљивост америчке стране у цјелини обавезују нас да будемо спремни на најгоре сценарије. Односно, када наспрам себе имате агресивног и непредвидљивог саговорника, мобилисани сте све вријеме “, рекао је Песков.

Дмитриј Песков

Он се осврнуо и на изјаву министра иностраних послова своје земље, Сергеја Лаврова, који је неколико сати раније линију Вашингтона у односима са Москвом назвао „тупом“.

Немам томе шта да се додам. Министар Лавров је, као и увијек, оштроуман и прецизан у својим формулацијама. Уосталом, непредвидљивост и агресивност америчке политике према Русији даје нам право на коришћење сваког рјечника“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар