Свијет

Лавров: За Косово неопходно геополитичко рјешење које искључује доминацију НАТО

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ УПОЗОРИО: „СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА ЕКСПЛОЗИЈА У ЦЕНТРУ ЕВРОПЕ“
  • Указао да је НАТО 1999. године извршио агресију на Југославију кршећи сваки замисливи принцип хелсиншког Завршног акта и докумената ОЕБС и додао: „Ситуација је забрињавајућа јер је Запад узео курс на тотално потчињавање свих који на било који начин исказују сопствено мишљење“

СИТУАЦИЈА са најновијим заоштравањем сукоба између Србије и самопроглашеног Косова способна је да изазове још један сукоб у центру Европе, оцјенио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Велика експлозија се спрема у центру Европе. Управо на мјесту гдје је 1999. године НАТО извршио агресију на Југославију, кршећи сваки замисливи принцип хелсиншког Завршног акта и докумената ОЕБС“ – упозорио је Лавров.

Министар иностраних послова РФ је у овом контексту посебно указао:

„Ситуација је забрињавајућа јер је Запад узео курс на тотално потчињавање свих који на било који начин исказују сопствено мишљење“.

Лавров је нагласио да догађања у свету имају геополитички карактер и да ситуација (са Косовом и Метохијом) захтјева геополитичко рјешење које би обезбједило безбједност европских држава и значило да „ниједан блок, укључујући НАТО, нема право да тражи доминацију у том дијелу Земљине кугле“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар