Одабрано Свијет

Мандић: „Сви који су монтирали „државни удар“ треба да се суоче са правдом

„МИЛО ЈЕ ТРЕБАЛО ДА ИЗГУБИ ИЗБОРЕ ЈОШ 2016. АЛИ ЈЕ ИЗБЈЕГАО МОНТИРАНИМ ДРЖАВНИМ УДАРОМ“
  • Андрија МАНДИЋ: „Имамо веома озбиљну намјеру да се суочимо са свима који су монтирали лажни судски процес и немамо дилему да се сви трагови и акције не завршавају код Миливоја Катнића, Саше Чађеновића и судије Сузане Мугоше, већ воде до предсједника Црне Горе Мила Ђукановића. Имамо енергије да то водимо до краја
  • Милан КНЕЖЕВИЋ: Не осјећам мржњу према Катнићу, Чађеновићу, Мугоши, те судијима Весни Пеан и Драгици Вуковић, нити имам намјеру да их кривичноправно процесуирам због организованог криминалног удруживања усмјереног против ДФ-а, већ их позивам да саопште ко им је издавао налоге

ЛИДЕР Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и један од челника ДФ-а Милан Кнежевић, који су били оптужени у случају названом „државни удар“, најавили су данас да ће се суочити са свима који су монтирали лажни судски процес и да их треба процесуирати.

„Сви они који су учествовали у овоме треба да се суоче са правдом. Неки би одмах требали да почну са оставкама, као они из судског вијећа који су водили овај поступак“, навео је Мандић поводом одлуке Апелационог суда да укине пресуду којом су оптужени за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године.

Мандић је новинарима на ванредној конференцији рекао да „срамна и скаредна пресуда о којој се причало дуго времена више не постоји“, те да су сви који су оптужени у овом судском процесу и њихове породице живјели тешко претходних неколико година док их је „режим предсједника Црне Горе Мила Ђукановића малтретирао и понижавао“.

„Имамо одлуку која је негдје на трагу правде и истине. Имамо веома озбиљну намјеру да се суочимо са свима који су монтирали лажни судски процес и немамо дилему да се сви трагови и акције не завршавају код Миливоја Катнића, Саше Чађеновића и судије Сузане Мугоше, већ воде до предсједника Црне Горе Мила Ђукановића. Имамо енергије да то водимо до краја“, поручио је Мандић.

Лидер ДФ је поновио да је Црна Гора заслужила да буде ослобођена још 2016. године, а њихову сигурну побједу зауставио је лажни државни удар.

Он је поручио да су овај поступак предводили специјални државни тужиоци Миливоје Катнић и Саша Чађеновић и судија Вишег суда Сузана Мугоша, који ће морати да се суоче са посљедицама својих недјела.

Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић рекао је да не осјећа никакву сатисфакцију нити да овај дан у њиховим породицама треба да буде слављен као празник.

„Ми смо политички прогоњени људи у монтираном поступку који је имао циљ да нашу чисту побједу 2016. претвори у државни удар“, истакао је Кнежевић.

Он каже да не осјећа мржњу према Катнићу, Чађеновићу, Мугоши, те судијима Весни Пеан и Драгици Вуковић, нити има намјеру да их кривичноправно процесуира због организованог криминалног удруживања усмјереног против ДФ-а, већ их позива да саопште ко им је издавао налоге да процесуирају Мандића и њега.

Кнежевић је рекао да су он и Мандић са својим породицама прошли кроз незапамћени прогон у протекле четири и по године.

Мандић и Кнежевић очекују и да ће Бранка Милић, којој је у овом процесу изречена казна од три године затвора, изаћи из Амбасаде Србије у Подгорици.

Овај предмет је враћен на поновно суђење Вишем суду у Подгорици, али пред потпуно измијењеним вијећем. Такође, вијеће је одлучило да Братиславу Дикићу, који је осуђен за кривична дјела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације на осам година затвора, укине притвор и да одмах буде пуштен на слободу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар