Свијет

Милановић: Додик је увјерљиво добио изборе, покушавају да организују бањалучки мајдан

„КРИТЕРИЈУМ ЗА НОВО БРОЈАЊЕ ЈЕ ШТО ТРИВИЋ НИЈЕ НИШТА ДОБИЛА У СЕЛУ СВОЈЕ БАБЕ И У СЕЛУ СВОЈЕ ЗАОВЕ“
  • Додик је за Хрвате најприхватљивији. Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ, која није под њиховом контролом, избројала је 30.000 гласова предности у односу на (кандидата ПДП-а Јелену) Тривић. На бирачком тијелу које је мање од 600.000. Какав је то критеријум и каква је то уопште држава у којој се поновно пребројавају гласови? То је сулудо. То поткопава демократију“
  • „Коме је у интересу хаос и да се гура кандидаткиња богтепита каква, која прича монументалне глупости, зато што се Додик замјерио САД?!“

ХРВАТСКИ предсједник Зоран Милановић коментарисао је данас поновно, односно контролно пребројавање изборних гласова за позицију предсједника и потпредсједника Републике Српске и подржао кандидата СНСД, актуелног српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

– Покушава се организовати бањалучки мајдан. Све што сам рекао о Додику, мислим то и даље. Он је од свих могућих опција за Хрвате најприхватљивији. Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ, која није под њиховом контролом, избројала је 30.000 гласова предности у односу на (кандидата ПДП-а Јелену) Тривић. На бирачком тијелу које је мање од 600.000. Какав је то критеријум и каква је то уопште држава у којој се поновно пребројавају гласови? То је сулудо. То поткопава демократију – рекао је Милановић новинарима у Загребу.

Каже да је Додик увјерљиво добио те изборе.

– Коме је у интересу хаос и да се гура кандидаткиња богтепита каква, која прича монументалне глупости, зато што се Додик замјерио САД-у…. – казао је Милановић.

Додао је да “не може цијела држава пребројавати гласове, јер се у неком селу, некој касаби неко напио и пала му врећа у поток.

– Додик је увјерљиво побиједио – додао је.

Милановић је, како преноси загребачка Н1 ТВ, рекао да свако може да говори шта хоће, али да постоје изборна правила.

– Он их није могао прекршити. Исто бих рекао за свакога. Иде се у пребројавање гласова, сад вам не могу доказати, али то сам рекао да ће се догодити својим сарадницима пре пет дана. Критеријум за понављање избора је то што она (Тривић) није добила ниједан глас у селу своје бабе и у селу своје заове – навео је Милановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар