Odabrano Svijet

Ministar zdravlja Ukrajine sunarodnike starije od 65 nazvao „leševima“

ILJA JEMEC JE MINISTAR POSTAO 4. MARTA, A NEZVANIČNO – VEĆ JE MORAO DA PODNESE OSTAVKU
  • Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen AVAKOV upozorio da zemlja kroz mesec dana može ostati bez novca za hranu
  • Poznati kijevski tv-komentator Dmitrij Gordon ocenio da se Ukrajina može raspasti i otkrio da mu je prvi čovek jednog od najvećih njenih gradova rekao da „ka tome sve ide“

MINISTAR zdravlja Ukrajine Ilja Jemec nazvao je sunarodnike starije od 65 godina „leševima“.

Učinio je to u ovom kontekstu:

Znamo koliko, po statistici, kod nas ima ljudi starijih od 65... Kada oni koji se bave finansijama počinju da računaju na sve koji su u našoj zemlji živi, a sve vreme govorim: izračunajte koliko nam treba sredstava za žive ljude, a ne za leševe“.

Potom je dodatno naglasio da ni biznis, pozvavši ga da uzme učešće u kupovini medicinske opreme i lekova, ne treba da baca novac na „leševe“.

Nekoliko sati potom je poslanik u Vrhovnoj radi (parlamentu Ukrajine) Aleksej Gončarenko objavio da je Jemec, koji je ministar tek od 4. marta, podneo ostavku.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine, Arsen Avakov, da njegova kroz mesec dana zbog koronavirusa može ostati bez novca za hranu.

Poznati kijevski novinar i tv-komentator Dmitrij Gordon izjavio je da se boji da će se Ukrajinsa raspasti.

Naglasio je da Ukrajina kao država još nije čvrsto na svojim nogama, da još nije u punom i završenom smislu država, i da se boji da neće ni stići da to postane.

„Ukrajina se može raspasti zbog krize izazvane epidemijom. Kod nas su odavno u toku procesi koji razaraju državne institucije“ – rekao je Gordon.

Otkrio je da mu je veoma uspešni gradonačelnik jednog od velikih ukrajinskih gradova poverio da „sve ide ka tome“ (ka raspadu zemlje).

Ukrajina trenutno ima 73 zaraženih i tri umrla.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/ministar-zdravlja-ukrajine-sunarodnike-starije-od-65-nazvao-lesevima

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar