Одабрано Свијет

Москва Кијеву и Западу: Ако желите преговоре – прво положите оружје

ЗАМЕНИК ЛАВРОВА: ПОТОМ МОГУ ПОЧЕТИ ПРЕГОВОРИ ЗАСНОВАНИ НА „НОВИМ ГЕОПОЛИТИЧКИМ РЕАЛНОСТИМА“
  • Михаил ГАЛУЗИН подсетио да циљеви СВО укључују „заштиту становника Донбаса, демилитаризацију и денацификацију Украјине, као и отклањање претњи по безбедност Русије које потичу са њене територије“

Извор: Факти

АКО Украјина и западне земље желе да преговарају, морају да положе оружје и престану да гранатирају руске градове, изјавио је заменик руског министра иностраних послова Михаил Галузин.

Поручио је и Кијеву и Вашингтону да тек након тога могу да почну „преговори засновани на новим геополитичким реалностима”.

Навео је да је Москва спремна да политичким и дипломатским средствима оствари циљеве специјалне војне операције у Украјини.

Галузин је подсетио да циљеви СВО укључују „заштиту становника Донбаса, демилитаризацију и денацификацију Украјине, као и отклањање претњи по безбедност Русије које потичу са њене територије“.

Међутим, према његовим речима, Украјина је заузела „апсолутно неконструктиван став”. Како је нагласио, Кијев је „на предлог Запада отворено прогласио курс наношења војног пораза Русији“.

Он сматра да „Англосаксонци покушавају да сукоб учине „што крвавијим” и да ометају било какве „суштинске преговоре о мирном решењу”.

Снабдевање кијевског режима оружјем западних земаља неизбежно ће довести до ескалације сукоба, упозорио је дипломата.

– Захтеви украјинског председника Володимира Зеленског (посебно инсистирање на повлачењу руских трупа из области Донбаса, Запорожја и Херсона, као и Крима) показују да су украјинске власти ван додира са реалношћу, рекао је Галузин.

Он је такође указао на украјинску законодавну забрану преговора са председником РФ Владимиром Путином.

Галузин је посебно нагласио да је украјински председник Владимир Зеленски „апсолутно несамосталан у доношењу одлука“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар