Свијет

Москва одбацила тврдњу Сузан Рајс да Русија спонзорише црначке протесте широм САД

ПЕСКОВ: ТО ЈЕ ИНСИНУАЦИЈА, НЕ МИЈЕШАМО СЕ НИКАДА У АМЕРИЧКЕ АФЕРЕ
  • Портпарол МИП Русије Марија ЗАХАРОВА: Хилари Клинтон и Обамин тим су покушали да убиједе свијет да су унутрашње проблеме Сједињених Држава створиле спољне снаге, односно – Русија. Ви данас понављате ту грешку, користите прљаве методе манипулације… Вратите се у стварност. Изађите пред своје грађане, погледајте их у очи и покушајте да им кажете да их Руси контролишу преко ЈуТјуба и Фејсбука. А ја ћу сјести негдје са стране и посматрати америчку изузетност у акцији

БИВШИ савјетник Барака Обаме за националну безбједност – Сузан Рајс – осумњичила је Русију да је умијешана у нереде у Сједињеним Државама.

У тв-интервјуу је рекла: „Нећу бити изненађена ако се потврди да Русија подстиче сукобљене стране преко друштвених мрежа. Нећу бити изненађена ни ако се покаже да их на овај или онај начин спонзорише.

Признала је да не располаже доказима ни обавјештајним информацијама, већ да „резонује на бази сопственог искуства“.

Дмитриј Пеков, портпарол Владимира Путина, њено уплитање Русије у расне немире у САД назвао је инсинуацијом и изразио наду да то нема везе са званичним становиштем Вашингтона.

Посебно је нагласио: „Наравно, помно пратимо шта се дешава у Сједињеним Државама, али је то унутрашња ствар те земље. Никада се нисмо мијешали у америчке афере и нећемо ни сада“.

Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова тврдњу Рајсове је назвала „прљавом манипулацијом информацијама“:

Драга Сузан Рајс, прије неког времена су ваше колеге из (Демократске) партије направиле фаталну грешку када су одлучиле да за апсолутно све што им се не свиђа окривљују – Русију. Хилари Клинтон и Обамин тим су покушали да убиједе свијет да су унутрашње проблеме Сједињених Држава створиле спољне снаге, односно – Русија. Ви данас понављате ту грешку, користите прљаве методе манипулације информацијама. Са нула чињеница. Ваш интервју CNN је пропаганда“.

Подсјетила је Рајсову да друштвене мреже, за које она тврди да их руски агенти користе за подстицање демонстраната у америчким градовима, регистроване у Сједињеним Државама, да припадају америчким грађанима и да је њихово функционисање регулисано америчким законима.

Још је Рајсовој посавјетовала:

„Вратите се у стварност. Изађите пред своје грађане, погледајте их у очи и покушајте да им кажете да их Руси контролишу преко ЈуТјуба и Фејсбука. А ја ћу сјести негдје са стране и посматрати америчку изузетност у акцији“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар