Свијет

Москва оптужила САД да ваде и кријумчаре сиријску нафту и назвала то државним бандитизмом

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РФ ПОКАЗАЛО САТЕЛИТСКЕ СНИМКЕ КОЈИ ТО ПОТВРЂУЈУ

Игор Конашенков

  • Портпарол Министарства одбране РФ генерал Игор КОНАШЕНКОВ: Управо Америка, која тврди да је чува од зле Исламске државе, незаконито вади и кријумчари сиријску нафту у друге земље. Конвоје камиона-цистерни са сировом нафтом штите приватне војне компаније из САД и припадници њихових командоских снага. Ти конвоји су под заштитом америчке авијације на Блиском истоку
  • Ако се има у виду да је цена барела прокријумчарене нафте из Сирије око 38 долара, америчке државне службе на њој месечно зарађују преко 30 милиона долара. Зато су заничници Пентагона и ЦИА, да би сачували тај извор прихода који је изван сваке контроле и ослобођен опорезивања, спремни да „до бесконачности“ чувају сиријска нафтна поља од „непостојећих скривених ћелија Исламске државе
  • Москва поручила Вашингтону: да нафта иза Еуфрата припада држави Сирији а не терористима и „америчким заштитницима од терориста

АХ, како је добро имати своју дресирану Исламску државу, па се против ње лажно борити где год ти и кад год ти затреба да се том „борбом“ маскираш и оствариш оно што би на сваки други начин било ризичније и скупље.

Американци су своје игре са својом Исламском државом успешно играли све док се у Сирији није појавила Русија која им над главом држи и сателите. И неће да о непочинствима САД ћути.

Портпарол руског Министарства одбране – генерал Игор Конашенков – саопштио је да управо Америка, која тврди да је чува од зле Исламске државе, незаконито вади и кријумчари сиријску нафту у друге земље. Да конвоје камиона-цистерни са сировом нафтом штите приватне војне компаније из САД и припадници њихових командоских снага.

Конашенков је истовремено указао да зарада од прокријумчарене сиријске нафте одлази на рачуне америчких приватних војних компанија и обавештајних служби из САД. Преко брокерских фирми.

Нафта се кријумчари са нафтних поља на истоку Сирије у друге земље. У случају напада на те конвоје, припадници специјалних снага и америчка борбена авијација одмах би одреаговали„, рекао је Конашенков.

Према његовим речима, за експлоатацију нафте се користи модерна опрема водећих западних корпорација која се допрема на исток Сирије коју Вашингтон држи под санкцијама које управо то изричито забрањују.

Конашенков је навео да уговор за извоз нафте има компанија Садкаб коју контролишу САД, а регистрована је код такозване курдске „Аутономне администрације Истока Сирије.

Министарство одбране је напоменуло да, уколико се урачуна да је цена барела прокријумчарене нафте из Сирије око 38 долара, америчке државне службе на њему месечно зарађују преко 30 милиона долара.

Конашенков је додао да су званичници Пентагона и ЦИА, да би сачували тај извор прихода који је изван сваке контроле и ослобођен опорезивања, спремни да „до бесконачности“ чувају сиријска нафтна поља од „непостојећих скривених ћелија Исламске државе.

Конашенков је прецизирао да су Сједињене Државе контролисале експлоатацију и извоз сиријске нафте источно од Еуфрата и до „пораза Исламске државе“ који су прогласиле након што су Курди (под њиховом контгролом и уз подршку америчке авијације) заузели Раку.

Министарство одбране Русије поручило је Вашингтону: да нафта иза Еуфрата припада држави Сирији а не терористима и „америчким заштитницима од терориста“.

„Зато је ово што Вашингтон сада ради у Сирији – а силом држи у својој власти нафтна поља на истоку Сирије – међународни државни бандитизам“ – нагласио је генерал Конашенков.

Министар одбране САД Марк Еспер рекао је јуче да ће америчке снаге појачати своје присуство у близини нафтних поља у Сирији да би их тобоже штитиле од терориста.

http://fakti.org/rossia/moskva-optuzila-sad-da-vade-i-krijumcare-sirijsku-naftu-i-nazvala-to-drzavnim-banditizmom

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар