Вијести Свијет

МУП Црне Горе: Појачано обезбјеђење Абазовића – Кавачки клан му угрожава живот

ПРИЈЕТЕ МУ „АКТИВНОСТИМА УСМЈЕРЕНИМ НА УГРОЖАВАЊЕ ЖИВОТА“

УПРАВА полиције Црне Горе дошла је до сазнања да постоји потенцијални ризик по живот и безбједност потпредсједника Владе Дритана Абазовића, због чега су предузете додатне мјере његове заштите у сарадњи са другим државним институцијама.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) саопштено је да прикупљена сазнања указују на намјеру припадника организованих криминалних група, првенствено Кавачана и једног од њихових вођа Слободана Кашћелана, да као реакцију условљену њиховим хапшењем и процесуирањем због извршења кривичних дјела тешког и организованог криминала, предузму активности усмјерене на угрожавање живота Абазовића.

„Предузимајући мјере и радње на расвјетљавању убиства, које се јуче десило у Мојковцу, службеници Управе полиције дошли су до информација које указују на постојање потенцијалног ризика по безбједност носилаца највиших државних функција“, наведено је у саопштењу.

Из МУП-а додају да су свјесни да су припадници ове организоване криминалне групе дио ширих регионалних структура, са веома јаким конекцијама на транснационалном нивоу чија је кључна карактеристика бескрупулозно извршење најтежих кривичних дјела.

Из МУП-а напомињу да су посљедњим реализованим активностима, али и током претходног периода, показали да имају личне и професионалне храбрости да се са пуним капацитетом супротставе савременим безбједносним изазовима и обрачунају са припадницима организованих криминалних група.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар