Odabrano Svijet

Noćni telefonski razgovor Espera i Šojgua, Tramp sanja o „odlučujućem udaru“

MINISTRI ODBRANE RAZGOVARALI O SIRIJI, STATEŠKOJ STABILNOSTI I KONTROLI ORUŽJA
  • Donald Tramp tvrdi da su oružane snage SAD toliko moćne da mogu da u svakom trenutku izvedu „odlučujući udar“. Američki lider nije precizirao ni po kome bi bio nanet takav udar, ni šta bi mogao biti razlog… Ali, pošto je rekao da se Amerika odsad „fokusirati na veliku scenu“, jasno je da je na umu imao Rusiju i Kinu

NA inicijativu američke strane, minule noći došlo je do telefonskog razgovora između ministara odbrane Sjedinjenih Države i Ruske Federacije – Marka Espera i Sergeja Šojgua.

Nezvanično, glavne teme su bile Sirija, strateška stabilnost u svetu i kontrola naoružanja.

U septembru je između Espera i Šojgua došlo do „beskontaktnog duela“.

Šef Pentagona je izjavio da Rusija treba da promeni ponašanje i da počne da fgunkcioniše kao „normalnija zemlja“ – da bi SAD sa njom sarađivale.

Šojgu mu je na to poručio: „Ako je ono što SAD  rade mera normalno – mi radije ostajemo nenormalni“.

Telefonski razgovor ministara odbrane glavnih nuklearnih sila usledio je samo pet sati nakon što je predsednik SAD – Donald Tramp – obznanio svetu da su oružane snage njegove zemlje toliko moćne da mogu da u svakom trenutku izvedu „odlučujući udar“.

Na tu temu je dodatno rekao: „Kada sam došao na vlast, naše trupe su bile potpuno iscrpljene. Sada su naše oružane snage moćnije nego ikada dosad. Beskrajne glupe ratove smo završili! Sada ćemo se fokusirati na veliku scenu, znajući da uvek možemo naneti odlučujući udar“.

Američki lider nije precizirao ni po kome bi bio nanet takav udar, ni šta bi mogao biti razlog…

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/nocni-telefonski-razgovor-espera-i-sojgua-tramp-sanja-o-odlucujucem-udaru

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar