Odabrano Svijet

O`Brajen: Rusija otvoreno nebo koristila za špijuniranje gde je Tramp

BILINGSLI: SJEDINJENE DRŽAVE NEMAJU NAMERU DA OGRANIČE SVOJU PROTIVRAKETNU ODBRANU

Donald Tramp i Robert O’Brajen

  • Maršal BILINGSLI: Rusija i Kina počinju trku u nuklearnom naoružanju. Definitivno, to ne činimo mi, a ni Francuska i Velika Britanija. Zato su trojni pregovori – Rusije, Sjedinjenih Država i Kine – odavno sazreli

SAVETNIK Bele kuće za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajen izjavio je da je Rusija, kada su njeni avioni zahvaljujući Sporazumu o otvorenom nebu leteli iznad Sjedinjenih Država, nastojala da otkrije gde se nalazi Donald Tramp.

O`Brajen je u nastavku naveo: „Leteli su iznad Bele kuće, preletali su iznad civilne infrastrukture, pratili gde bi mogao biti naš predsednik: da li u Kemp Dejvidu ili Bedminstera (mesto gde se nalazi Trampov golfklub). Dakle, taj sporazum su koristili neregularno“.

Rusija je negirala američke optužbe za kršenje ugovora.

Sporazum o otvorenom nebu potpisale su 1992. godine 32 države pa je postao jedna od mera za izgradnju poverenja u Evropi nakon hladnog rata. Na snazi je od 2002. godine i omogućava zemljama učesnicama da otvoreno prikupljaju informacije o oružanim snagama i aktivnostima drugih zemalja-potpisnica.

Nekoliko sati kasnije je izaslanik američkog predsednika za kontrolu naoružanja Maršal Bilingsli rekao da SAD ne mogu da zabrane Rusiji da u pregovorima (o naoružanju) pokreće pitanje američkih sistema protivraketne odbrane, ali da Vašington u toj oblasti verovatno neće ići na ograničenja.

Naglasio je da je Tramp „javno rekao da neće dozvoliti nikakva ograničenja“.

Bilingsli je napomenuo: „Rusi će morati da daju neverovatno impresivan predlog da bi Tramp promenio poziciju, ako je to uopšte moguće

Dodao je: „Ne mogu ni da zamislim kakav bi to (sa ruske strane) predlog mogao biti!“

Bilingsli je ustvrdio da Rusija i Kina počinju trku u nuklearnom naoružanju.

Definitivno, to ne činimo mi, a ni Francuska i Velika Britanija. Zato su trojni pregovori – Rusije, Sjedinjenih Država i Kine – odavno sazreli„.

http://fakti.org/alter-america/o-brajen-rusija-otvoreno-nebo-koristila-za-spijuniranje-gde%20je%20tramp

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar