Свијет

Орбан: Фали ми фантазија да замислим како неко може да побиједи нуклеарну силу Русију

УКАЗАО ДА УКРАЈИНУ НАОРУЖАВАЈУ И ФИНАНСИРАЈУ СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ И НАТО
  • „Русија у Украјини може бити поражена и још се са тим помирити – само у западним бајкама. Веровати да ће Руси сједити и мирно гледати како трпе војни пораз, како неко разбија њихов политички систем и убија им предсједника, нападом дроном на Црвени трг – е, то можда могу они који су остали дјеца“

ПОРАЗ Русије у украјинском сукобу, са којим би се она још и помирила, постоји само у (западним) бајкама – изјавио је Виктор Орбан.

Мађарски премијер је за радио Кошут ову своју позицију додатно разјаснио:

„Фали ми фантазија да замислим како неко може да побједи нуклеарну силу. Вјеровати да ће Руси сједити и мирно гледати како трпе војни пораз, како неко разбија њихов политички систем и убија им предсједника, нападом дроном на Црвени трг – е, то можда могу они који су остали дјеца. То се дешава у бајкама, али не и у стварности“.

Орбан је напоменуо да се Будимпешта држи оваквог приступа од самог почетка војног сукоба у Украјини.

Указао је да Украјину финансирају и наоружавају земље НАТО и да само од Запада и Америке зависи колико су новца спремни да на то потроше:

„Да, веома је тешко побједити савремене западне системе наоружања и готово неограничене финансије из буџета САД. Али, с друге стране, становништво Русије премашује становништво Украјине, а Москва на својој страни има ширу традиционалну производњу оружја, као и највећи нуклеарни арсенал на свијету“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар