Одабрано Свијет

Орбан: Успех Русије у Украјини суочиће НАТО-земље са проблемима

„ЗАПАДНИ ЛИДЕРИ СЕ ИГРАЈУ ИЗУЗЕТНО ОПАСНЕ ИГРЕ И СА ЗАПАДЊАЦИМА И СА РУСИЈОМ“
  • „Поставиће се питање: да ли да земље НАТО шаљу војнике да се боре за Украјину? На то не помишљају Американци, али је то у главама све већег броја Европљана, чије ће земље бити опустошене ако се рат прошири“
  • „Запад може мислити да није у рату са Русијом, али се слањем све више оружја Украјини приближава стварној војној интервенцији“

Извор: Факти

СА успехом Русије у Украјини, земље НАТО ће се суочити са проблемима, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

The American Conservative пренео је и ово објашњење мађарског премијера:

„Ако предстојећа руска пролећна офанзива буде успешна, онда ће се за земље НАТО поставити питање: да ли да пошаљу војнике да се боре за Украјину? На то не помишљају Американци, али је то у главама све већег броја Европљана, чије ће земље бити опустошене ако се рат прошири“.

Према Орбановим речима, реалност је да је Запад у рату са Русијом и у томе сваки дан иде све даље”:

„Превише западњака је у заблуди поводом овога што се реално дешава (у Украјини) и што би могло да се деси. Запад може мислити да није у рату са Русијом, али се слањем све више оружја Украјини приближава стварној војној интервенцији. Западни лидери се играју изузетно опасне игра са нама самима, са Русијом и са западном јавношћу“.

Орбан је подсетио и нагласио да је Будимпешта од самог почетка инсистирала на миру и одбијала је да пошаље оружје Кијеву, јер не жели да учествује у сукобу ни на једној страни.

Почетком марта прошле године парламент Мађарске је подржао декрет којим се забрањује испорука оружја Украјини са територије те земље.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар