Одабрано Свијет

Пекинг земљама Г7 да престане са обојеним револуцијама и незаконитим санкцијама

ЏАО ЛИЂИЈАН: ПРЕСТАНИТЕ И СА ПОСЕЗАЊЕМ ЗА ЕКСТЕРИТОРИЈАЛНОМ ЈУРИСДИКЦИЈОМ
  • Портпарол кинеског Министарства спољних послова Џао ЛИЂИЈАН: „Позивамо земље Г7 да се истински фокусирају на мир и развој у цијелом свијету, да престану да се служе двоструким или чак вишеструким стандардима. Такође и да престану да шаљу, са поводом или без икаквог повода, војне авионе и бродове на „праг“ других земаља ради демонтрације силе“

ПЕКИНГ је позвао земље Г7 да се фокусирају на мир умјесто на увођење незаконитих санкција.

У форми изјаве портпарола кинеског Министарства спољних послова Џао Лиђијана.

„Позивамо земље Г7 да се истински фокусирају на мир и развој у цијелом свијету, да престану да се служе двоструким или чак вишеструким стандардим. Такође, да престану да шаљу, са поводом или без икаквог повода, војне авионе и бродове на „праг“ других земаља ради демонстрације силе“.

Портпарол кинеске дипломатије у наставку је посебно нагласио:

„Г7 је дужна да престане да користи сваку прилику да у другим земљама организује обојене револуције и да престане са увођењем незаконитих санкција другим земљама или коришћењем екстериторијалне јурисдикције”.

Све је ово услиједило након што су се Сједињене Државе, Јапан, Канада, Јужна Кореја, Тајван, Филипини и Сингапур договорили да формирају затворени систем размјене информација као алтернативу постојећим структурама форума Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕЦ).

Не крију да им је такав „затворени систем“ потребан да се сакрију од Русије и Кине које су чланице истог форума.

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров рекао је 14. маја да земље ЕУ воде политику која је углавном корисна Вашингтону и да таквим угађањем САД губе остатке самосталности.

Упозорио је да ће посљедице западног хибридног рата против Русије осјетити сви и напоменуо да Москва предузима кораке да не дође до директне конфронтације.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар