Одабрано Свијет

Пентагон: Украјинска армија дневно има до 300 погинулих и око 1.000 рањених

ВОДЕЋИ ЛИСТ АМЕРИЧКИХ ЛИБЕРАЛА THE NEW YORK TIMES ОПТУЖИО КИЈЕВ ДА СКРИВА И УМАЊУЈЕ ГУБИТКЕ
  • Само за протекла 24 сата су руски ПВО системи оборили два украјинска авиона МиГ-29, хеликоптер Ми-8 и 11 украјинских беспилотних летелица. А ракетне снаге и артиљерија погодиле 68 командних места, 172 артиљеријска ватрена положаја, као и 261 зону концентрације људства и војне технике кијевског режима

УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски изјавио је да његова војска сваки дан има 40-100 погинулих и око 500 рањених.

New Xork Times, лист америчких либерала који је апсолутно наклоњен кијевској постмајданској хунти, објавио је да су ствари украјински губици на фронтовима осетно већи.

Притом је, прилично отворено, оптужио Зеленског и његову гарнитуру да смишљено лажу, односно – умањују реалне војне губитке.

Истовремено су амерички извори „блиски Пентагону“ објавили да украјинска армија има (у просеку) до 300 погинулих и око 1.000 рањених.

Ово би значило да је Украјина током првих 100 дана војних операција имала 27-30 хиљада погинулих.

Није ни чудо.

Само за протекла 24 сата су руски ПВО системи оборили два украјинска авиона МиГ-29, хеликоптер Ми-8 и 11 украјинских беспилотних летелица.

Истовремено су руске ракетне снаге и артиљерија погодиле 68 командних места, 172 артиљеријска ватрена положаја Оружаних снага Украјине, као и 261 зону концентрације људства и војне технике кијевског режима.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/pentagon-ukrajinska-armija-dnevno-ima-do-300-poginulih-i-oko-1000-ranjenih

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар