Видео Свијет

Петров и Боширов: Нисмо агенти већ средњи бизнисмени и нисмо при себи имали женски парфем

ТВРДЕ ДА СУ У БРИТАНСКИ ГРАД СОЛЗБЕРИ ОТИШЛИ КАО ТУРИСТИ „ПО САВЈЕТУ ПРИЈАТЕЉА“
  • Британци тврде да су Александар Петров и Руслан Боширов отровали Сергеја и Јулију Скрипаљ нервним отровом „новичок“ који су донијели у флашици за женски парфем, а Боширов је на то одговорио: „То је неко лудило! Британци детаљно претресају све путнике. Да смо имали женски парфем, одмах би питали – шта ће мушкарцима женски парфем?“

ДРЖАВЉАНИ Русије – Александр Петров и Руслан које је Велика Британија осумњичила да су отровали њеног шпијуна Сергеја Скрипаља и његову кћерку Јулију – дали су интервју RT и Sputnik и одбацили и ту и другу кључну оптужбу на свој рачун – да су агенти националне војне обавјештајне службе.

За себе су рекли да су „бизнисмени средње руке“.

У британском граду Солзберију су боравили 3. марта – када Лондон тврди да су били отровани Скрипаљи –  „као туристи“, отишли су у тај британски град – како су навели – „по савјету пријатеља“.

Главна уредница два поменута руска медија, Маргарита Симоњан, лично је разговарала са Петровом и Бошировом, а нагласила је да је претходно провјерила њихове личне карте и пасоше.

Петров и Боширов су рекли да приликом путовања у Велику Британију са собом нису носили никакве парфеме, поготово не женске.

Симоњан је интересовало да ли су при себи или у багажу имали икакве „опасне течности“. Ово није било случајно јер Британци тврде да су нервни паралитички гас „новичок“ донијели за флашици за женски парфем.

Боширов је одговорио: „Не! То је неко лудило! Британци детаљно претресају све путнике. Да смо имали женски парфем, одмах би питали – шта ће мушкарцима женски парфем?“

Обојица су навела да појма немају гдје се налази кућа Сергеја Скрипаља у Солзберију:

„Не знамо, можда смо и прошли поред ње, а можда и нисмо“.

Коментаришући фотографије из лондонског аеродрома, изјавили су да пасошку контролу увијек пролазе заједно и на истом мјесту. Додали су да не знају због чега се на британским снимцима појављује исто вријеме проласка за обојицу.

Боширов је додао: „То треба Британце питати. Јер, иако пролазимо на истом мјесту – док један пролази, други чека, па не знамо како је могуће да се вријеме проласка поклапа у секунд“.

Петров је објаснио овако због чега се увијек држе заједно:

„Ја мало боље стојим са енглеским, па помажем Руслану ако нешто искрсне“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар