Одабрано Свијет

Полицијски час и у Њујорку, црне демонстранте све чешће позивају да „пљачкају богате“

НЕМИРИ У 140 ГРАДОВА, НАЦИОНАЛНА ГАРДА ПОМАЖЕ ПОЛИЦИЈИ У 21 АМЕРИЧКОЈ ДРЖАВИ
  • Само у Њујорку је за једну ноћ ухапшено преко 345 људи. Те ноћи гомила је спалила или уништила 47 полицијских аутомобила и ранила 33 полицајца. Слично је било у Филаделфији, Бостону и Лос Анђелесу
  • Аналитичари не искључују могућност да иза демонстрација стоје политички технолози чији налогодавци желе да сруше Доналда Трумпа на предстојећим председничким изборима
  • После црначких демонстрација у Фергусону 2014-те, радило се на формирању ултрарадикалног левог крила унутар Демократске партије које би на улицама представљали млади политичари, црни активисти, студенти и припадници Антифе. Изгледа да то сада и јесте најорганизованија снага на улицама америчких градова

ГУВЕРНЕР америчке државе Њујорк Ендрју Куомо увео је – због нарастајућих црначких протеста – полицијски час на целој њеној територији.

Биће на снази од 23.00 до 5.00.  

Немири су почели у Минеаполису где је бела полиција мучила и убила црнца Џорџа Флојда (умро у болници не долазећи свести), а настављају се у најмање 140 америчких градова.

Национална гарда је придодата полицији у 21 држави.

Аналитичари не искључују могућност да иза демонстрација стоје политички технолози чији налогодавци желе да сруше Доналда Трумпа на предстојећим председничким изборима.

На такав закључак наводи и чињеница да су протести током дана мирне демонстрације против расизма и полицијске самовоље, а са доласком ноћи почињу праве мале уличне битке. Са хапшењима, пожарима, разбијањем и пљачком излога и продавница, сузавцем, пуцњацом…

На уличним графитима све чешће се могу видети претње богатима.

Током првих седам дана протеста најмање седам људи је убијено. Полицајци су убијени у Окленду и Џексонвилу на Флориди. У Њујорку и Минеаполису демонстранти су запалили полицијске станице, али жртава није било.

Само у Њујорку је за једну ноћ ухапшено преко 345 људи. Те ноћи гомила је спалила или уништила 47 полицијских аутомобила и ранила 33 полицајца.

Слично је било у Филаделфији, Бостону и Лос Анђелесу.

Реагујући на немире, Доналд Трумп је 31. маја Антифу (међународни левичарски радикални покрет) прогласио за терористичку организацију.

Немири су захватили више од 30 америчких савезних држава.

Ничег сличног није било од 1967-1968.

Свугде се реализује приближно исти сценарио немира и чују се исти слогани и позиви да се убијају полицајци и пљачкају богаташи.

Значајан део немира отпада на „либералне градове и државе, у којима деценијама владају кадрови Демократске странке.

У Вашингтону и више других градова примећени су и агенти у цивилу, али није јасно ко су ти људи.

У САД је свака масовна црначка побуна мини грађански рат. Њима већ деценијама сугеришу: гласајте за демократе – републиканци су расисти.

Творац слогана „И црни животи су важни“ – Ал Шарптон, којег многи сматрају професионалним провокатором и организатором нереда – примао је новац од Џорџа Сороша и сликао се са Бараком Обамом.

После црначких демонстрација у Фергусону 2014-те, радило се на формирању ултрарадикалног левог крила унутар Демократске партије које би на улицама представљали млади политичари, црни активисти, студенти и припадници Антифе.

Изгледа да то сада и јесте најорганизованија снага на улицама америчких градова.

Све је ово праћено оптуживањем самог Трампа да „уноси мржњу у друштво“ и да је главни расиста“.

http://fakti.org/alter-america/policijski-cas-i-u-njujorku-crne-demonstrante-sve-glasnije-pozivaju-da-pljackaju-bogate

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар