Svijet

Pompeo posavjetovao Kinezima da ustanu protiv vlasti svoje komunističke partije

OCIJENIO DA KINEZI ŽIVE POD VLAŠĆU LENJINISTIČKE PARTIJE I DA MORAJU DA SVI MISLE ISTO
  • „To nije budućnost koju ja želim. To nije budućnost koju žele druge demokrate. A to nije budućnost koju želi narod Kine. Slobodoljubivi narod Kine ne želi taj model“
  • Ruski senator Aleksej PUŠKOV, koji je poznati amerikanolog:„Moje je mišljenje da se mnogima u svijetu ne sviđa Majk Pompeo. A bolje bi mu bilo da se zamisli nad ovim što se dešava u SAD koje se nalaze u dubokoj političkoj krizi, sa raskolom u društvu u kojem se širi mržnja, sa histeričnim medijskim kampanjama i pokušajem impičenta šefa države iz čista mira“

UZALUD je Donald Tramp objavljivao cijelom svijetu – posljednji put na zasjedanju Generalne skupštine UN – da SAD  više neće učiti druge narode demokratiji niti im propisivati kako treba da žive.

Toga se ne pridržavaju ni njgovi najbliži saradnici.

Državni sekretar SAD Majk Pompeo samo što je poručio Kinezima – doduše, ne sasvim direktno – da ustanu protiv svoje komunističke partije i svog državnog i društvenog uređenja.

Izjavio je da budućnost koju nudi Komunistička partija Kine nije po volji kineskog naroda. Priznao je i da se ni njemu samom ne sviđa.

Šef Stejt departmana je sadašnje uređenje u Kini opisao kao „vladavinu jedne lenjinističke partije pod čijom vlašću svi moraju da misle i deluju u skladu sa onim što želi komunistička elita“. U nastavku je bio sasvim otvoren:

„To nije budućnost koju ja želim. To nije budućnost koju žele druge demokrate. A to nije budućnost koju želi narod Kine. Slobodoljubivi narod Kine ne želi taj model“.

Prethodno je potpredsjednik SAD izjavio da je Kina strateški i ekonomski suparnik SAD.

Ruski senator Aleksej Puškov, koji je poznati amerikanolog, povodom svega ovoga je rekao:

„Moje je mišljenje da se mnogima u svijetu ne sviđa Majk Pompeo. A bolje bi mu bilo da se zamisli nad ovim što se dešava u SAD koje se nalaze u dubokoj političkoj krizi, sa raskolom u društvu u kojem se širi mržnja, sa histeričnim medijskim kampanjama i pokušajem impičenta šefa države iz čista mira“.

Puškov dodatno naglašava: „Zato bi Pompeu i američkoj vladajućoj klasi bolje bilo da ne razmišljaju o demokratiji u Kini nego o tome kako da normalizuju politički život u SAD“.

Pompeo je, inače, izjavio da u julskom telefonskom razgovoru između Trampa i predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog nije bilo ničega što bi se moglo tumačiti kao „ucjenjivanje Kijeva“

Na ovaj način je odreagovao na svjedočenje saradnika Savjeta bezbjednosti pri Bijeloj kući Aleksandera Vindmana da su iz objavljenog stenograma tog razgovora Trampa i Zelenskog bile „ispuštene“ (uklonjene) neke najbitnije riječi.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar