Одабрано Свијет

Послије НВО са статусом „страни агент“, Русија има и првих пет појединаца „страних агената“

СВИХ ПЕТОРО СУ ДОМАЋОЈ ЈАВНОСТИ ДОБРО ПОЗНАТИ ЗАПАДНИ АГЕНТИ УТИЦАЈА
  • На званичном сајту Министарства правде РФ се наводи да су тај статус добили: Дарја Апахончич, Денис Камаљагин, Сергеј Маркелов, Љев Пономарјов и Људмила Савицка
  • У Сједињеним Државама тренутно више од 2.000 појединаца има статус „старни агент“. Има га и 685 правних лица. Од 1938-ме до данас – у САД је регистровано 40.307 „страних агената“

МИНИСТАРСТВО правде Руске Федерације први пут је ставило појединце на листу „страних агената.

На званичном сајту министарства се наводи да су тај статус добили: Дарја Апахончич, Денис Камаљагин, Сергеј Маркелов, Љев Пономарјов и Људмила Савицка.

Свих петоро су познати западни агенти утицаја.

Управо донијети руски закон о страним агентима прописује да се у категорију „стани агент“ морају сврстати сви који за политичке активности примају средства из иностранства.

За стране агенте могу бити проглашени и страни новинари акредитовани у Русији ако се баве „активностима везаним за функције страног агента.

Новим законом су сви медији у Русији обавезани да означавају материјале појединаца и организација са статусом “страни агент“.

Нова законска норма је и ово: страни агенти који чине прекршаје везане за свој статус страног агента могу потом бити и кривично гоњени.

„Страни агенти“ су дужни да тромјесечно обавјештавају Министарство правде о обиму, намјени и трошењу средстава примљених из иностранства.

Ако сте били у искушењу, не журите са закључивањем у стилу: Русија је полицијска држава са ауторитарном влашћу.

У Сједињеним Државама тренутно више од 2.000 појединаца има статус „старни агент“.

Има га и 685 правних лица.

Од 1938-ме до данас – у САД је регистровано 40.307 „страних агената“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар