Vijesti Svijet

Prava Crna Gora: Pucanj u Davidovića je pucanj u Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori

„PUCANJ U GRUPU U KOJOJ JE BIO VLADIKA JOANIKIJE OTVARA SUMNJU DA JE ON BIO META“

Miodrag Davidović

  • Riječ je očigledno o namjeri određenih struktura i centara, a u jeku najvećeg najavljenog nasrtaja na crkvu u Crnoj Gori, da se radikalizuju odnosi i zastraše svi koji rade na očuvanju i opstanku kanonske crkve

ČINJENICA da se pokušaj ubistva crnogorskog biznismena Miodraga Davidovića, ktitora i otvorenog protivnika Mila Đukanovića, dogodio dok je on bio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, ukazuje da je riječ o poruci i ovom vladici, a time i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Riječ je, očigledno, o namjeri određenih struktura i centara, a u jeku najvećeg najavljenog nasrtaja na crkvu u Crnoj Gori, da se radikalizuju odnosi i zastraše svi koji rade na očuvanju i opstanku kanonske crkve, istaknuto je u saopštenju.

„Pucanj u grupu u kojoj se nalazi i vladika Joanikije legitimno otvara sumnju u to i da je vladika naše crkve bio meta ovog krivičnog djela“, navedeno je u saopštenju.

Imajući u vidu da je za 21. decembar najavljen opštenarodni sabor za odbranu kanonske crkve u Crnoj Gori, u Nikšiću, gradu za koji se vezuju i Davidović i vladika Joanikije, ukazuje još više, ističu iz Prave Crne Gore, da je meta ovog napada zapravo Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

„Prava Crna Gora želi Davidoviću brz oporavak, a vjerujuće ljude u Crnoj Gori poziva da se, i zbog ovoga, u što većem broju okupimo u Nikšiću“, istaknuto je u saopštenju.

Poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović ranjen je sinoć u pucnjavi u beogradskom hotelu „Kraun plaza“.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar