Одабрано Свијет

Представник Крима код Путина: Украјина више неће постојати у садашњим границама

ГЕОРГИЈ МУРАДОВ: ОВО ШТО ПОСТОЈИ – ТО ЈЕ ВЕЋ БИВША УКРАЈИНА
  • „Украјина је вероватно могла да опстане као федерализована држава уз пуно поштовање права националних заједница, посебно језичких, културних, образовних и верских. То се посебно односило на права државотворног руског народа“

УКРАЈИНА више неће постојати у садашњим границама, изјавио је стални представник Крима при председнику Русије Георгиј Мурадов.

Он је изаменик председника кримске владе, а својој наведеној позицији је додао:

„Украјина у облику у каквом је била, заиста не може, после свега, остати. То је већ бивша Украјина“.

Према речима Мурадова, Украјина би у формату у ком је била раније вероватно могла да постоји као федерализована држава уз пуно поштовање права националних заједница, посебно језичких, културних, образовних и верских:

„То се посебно односило на права државотворног руског народа, чија су језичка права садржана у десетом члану украјинског устава. Међутим, та права су грубо кршена, па је украјинска држава је постала неодржива“.

Ни једна земља која поштује себе и свој народ, не би – нагласио је Мурадов – толерисала флагрантно кршење исконских права својих сународника у суседним државама.

„Поготово ако то доводи до потпуног истребљења људи, као што се последњих година дешавало са Русима и онима који говоре руски у Украјини, где су вековима живели на својој земљи“.

http://fakti.org/rossia/predstavnik-krima-kod-putina-ukrajina-vise-nece-postojati-u-sadasnjim-granicama

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар