Одабрано Свијет

Протести поводом оцјене да је Хитлерових 12 година само птичји измет на њемачкој историји

СА ТАКВОМ ОЦЈЕНОМ ИСТУПИО АЛЕКСАНДЕР ГАУЛАНД, КОПРЕДСЈЕДНИК АЛТЕРНАТИВЕ ЗА ЊЕМАЧКУ

Александер Гауланд

  • Генерални секретар Хришћанско-демократске уније – Анегрет Крамп-Каренбауер – одмах је оцијенила да се „птичијом тамном флеком не могу називати 50 милиона погинулих, Холокауст и тотални рат“

ПEРИОД национал-социјализма је само птичији измет на њемачкој историји, изјавио је копредсједник Алтернативе уа Њемачку Александер Гауланд.

Учинио је то на свењемачком конгресу омладине своје партије који је одржан под девизом „Млада алтернатива“. Дословно је рекао:

„Хитлер и нацисти су само тамна флека коју су иза себе оставили као птица (употребио је ријеч Vogelschieß која се може превести као – птица се покакила) на више него хиљадугодишњој успјешној историји Њемачке. Ми имамо славну историју која је, драги моји пријатељи, трајала много дуже од тих проклетих 12 година“.

И, одмах се нашао под баражном ватром не само политичких противника.

Генерални секретар Хришћанско-демократске уније – Анегрет Крамп-Каренбауер – одмах је оцијенила да се „птичијом тамном флеком не могу називати 50 милиона погинулих, Холокауст и тотални рат“.

Анегрет Крамп-Каренбауер

Још је додала: „Ево како изгледа партија која се скрива испод грађанске маске“.

Гененерални секретар Социјалдемократске партије Ларс Клингбајл оптужио је Гауланда за покушај умањивања кривице национал-социјализма и истакао да је срамота што `типови` попут Гауланда сједе у Бундестагу.

Копредсједница партије Зелени Катрин Геринг-Екардт назвала је Гауландове речи „невиђеним шамаром свима који су преживјели Холокауст, а и њиховим потомцима и рођацима“.

Међународни комитет сјећања на жртве Холокауста саопштио је да су Гауландове ријечи „недостојне и неподношљиве“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар