Одабрано Свијет

Путин: Америчка доминација води свет у све нове конфликте и ратове – не само трговинске

УПОЗОРИО ДА ЋЕ БИТИ НЕИЗБЕЖНЕ „БОРБЕ БЕЗ ПРАВИЛА – СВИХ ПРОТИВ СВИХ“
  • Окупљенима на међународном економском форуму у Санкт Петербургу рекао и да пројекат гасовода Северни ток-2 сложно торпедују земље које нису навикле да плаћају своје рачуне. И они који намећу своју изузетност и сматрају да им је све дозвољено и да њихове рачуне треба да плаћају други

ВЛАДИМИР Путин упозорио је да модел доминације који Сједињене Државе намећу свету води „бескарајним конфликтима и ратовима, не само трговинским“.

Руски лидер је додатно објаснио: „Сједињене државе покушавају да своју јурисдикцију прошире на цео свет, а то је у супротности и са логиком нормалних међународних односа и са задацима будућности. Амерички модел подразумева борбе без правила – свих против свих“.

Свету су – нагласио је руски лидер – потребни „нови међународни споразуми које ће поштовати сви“, па наставио:

„Светски економски систем никада неће бити избалансиран ако не буде правичан. Сада су главни извори нестабилности у покушајима монополисања новог технолошког таласа, а то проблем неравноправности у свету подиже на сасвим нови ниво. Како међу државама, тако и унутар њих“.

Путин је је све ово рекао окупљенима на међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Још им је предочио да Кремљ сматра да се градњи гасовода Северни ток-2 противе земље које „нису навикле да плаћају своје рачуне“:

„Зато им не одговара Северни ток-2. Нови балтички гасовод се не уклапа ни у интересе оних који намећу своју изузетност и сматрају да им је све дозвољено. Који су навикли да њихове рачуне плаћају други. Зато и настоје да тај пројекат сложно торпедују“.

http://fakti.org/putiniana/putin-americka-dominacija-vodi-svet-u-nove-konflikte-i-ratove-ne-samo-trgovinske

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар