Свијет

Путин лидерима парламентарних партија: Ми у Украјини још ништа озбиљно нисмо ни почели

„СЛУШАМО ДА ЖЕЛЕ ДА НАС ПОБЕДЕ НА БОЈНОМ ПОЉУ – НЕКА ПОКУШАЈУ!“
  • Владимир ПУТИН: „Већ смо се наслушали да Запад жели да се бори са нама до последњег Украјинца. То је трагедија за украјински народ. Али, изгледа да све иде ка томе“
  • Руска војска и армије Доњецке и Луганске Републике настављају офанзиву дуж западног обода Донбаса. Непосредне тачке удара су Северск (из два правца), Соледар и Артјомовск (Бахмут). А нешто даље и главне: Славјанск и Краматорск
  • Војни експерт Дмитриј БОЛТЕНКОВ: Украјинци су код Северска у борбу увели не само хаубице добијене из иностранства, већ и оклопна возила. Ако претрпе пораз и на новој одбрамбеној линији, то ће за њих имати поразан психолошки ефекат. Постаће још јасније да се ни уз сву страну помоћ не могу одупрети руским трупама на правцу њиховог главног удара. А све што је западно од Славјанска је отворени терен, често и степа, без већих насеља. Тако је фактички до Дњепра“

ВЛАДИМИР Путин је на састанку са лидерима парламентарних партија рекао да Русија још није ни почела да показује за шта је способна у специјалној војној операцији у Украјини.

„Сви треба да знају да ми, углавном, још уистину озбиљно још нисмо ни почели“, рекао је он.

„Данас чујемо да желе да нас победе на бојном пољу. Па, шта да кажем? Нека покушају! Већ смо се наслушали да Запад жели да се бори са нама до последњег Украјинца. То је трагедија за украјински народ. Али, изгледа да све иде ка томе“.

Руски врховни командант овако и оволико, а руска војска и армије Доњецке и Луганске Републике настављају офанзиву дуж западног обода Донбаса.

Непосредне тачке удара су Северск, Соледар и Артјомовск (Бахмут). А нешто даље и главне: Славјанск и Краматорск.

Савезничке снаге су се прексиноћ са заузимањем насеља Спорное примакле Северску на само шест километара,а већ данас га атакују из два правца.

Северск се сматра североисточном капијом Славјанска, а налази се у низини и много је неподеснији за одбрану од Северодоњецка и Лисичанска.

Преузимање контроле над даће нови размах офанзиви на Краматорск и Славјанск.

Војни експерт Дмитриј Болтенков наглашава: „Северск и Артјомовск су последња већа насеља пре Славјанска, кључна за преосталу територију ДНР. Око Славјанска и Краматорска сада су распоређени и остаци поражених украјинских формација које су браниле Лисичанск и Северодоњецк. Украјинци, заправо, последњих дана грозничаво формирају нову одбрамбену линију Северск-Соледар-Артјомовск, али ту немају на располагању ни једну природну баријеру за противника попут реке Северски Доњец“.

Болтенков наглашава да су Украјинци код Северска у борбу увели не само хаубице добијене из иностранства, већ и оклопна возила.

– Ако Украјинци претрпе пораз и на тој новој одбрамбеној линији, то ће – наглашава Болтенков – за њих имати поразан психолошки ефекат. Постаће им још јасније да се ни уз сву страну помоћ не могу одупрети руским трупама на правцу њиховог главног удара. А све што је западно од Славјанска је отворени терен, често и степа, без већих насеља. Тако је фактички до Дњепра“.

Неки московски војни експерти чак тврде: „Ссведоци смо почетка великих војних догађаја. Украјинци своју нову одбрамбену линију граде већ неколико недеља дуж друмских и железничких путева од севера ка југу. Од Северска преко Званова до Соледара и даље до Артемовска. У томе су им помагале и јединице лоциране око Славјанска“.

План Кијева се стратешки не мења.

Украјински генералштаб покушава да успори напредовање руских савезничких снага испред Славјанска, до којег је на неким местима фронт само 7-10 километара.

Пад Славјанска направиће огромну рупу у украјинској одбрани.

Пад Артјомовска (Бахмута) отвориће савезницима пут ка Запорожју.

То је и стратешки изузетно важно за даље напредовање према Харкову, Чернигову, Николајеву и Одеси и за уништавање војне структуре Украјине.

Руска и донбаска војска – чим Украјинци падну у бици за Донбас – добијају оперативни простор на огромној територији.

http://fakti.org/rossia/putin-liderima-parlamentarnih-partija-mi-u-ukrajini-jos-nista-ozbiljno-nismo-ni-poceli

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар