Svijet

Putin Londonu povodom „ruskih agenata koji su otrovali Skripalje“ priredio tri neprijatna iznenađenja

SAOPŠTIO DA SE RADI O CIVILIMA I DA U NJIHOVOM DJELOVANJU NEMA NIKAKVOG KRIMINALA
  • Pozvao „Aleksandra Petrova“ i „Ruslana Boširova“ da stanu pred tv-kamere i da sami ispričaju i ko su i šta se zaista događalo

VLADIMIR Putin rasturio je cijelu britansku konstrukciju sa „dvojicom agenata ruske vojne obavještajne službe“ koje je zvanični London označio kao trovače bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije.

Priredio je Britancima – nastupivši u Vladivostoku – tri iznenađenja.

Prvo je saopštio da su ruske vlasti ustanovile ko su „Aleksandar Petrov“ i „Ruslan Boširov“ koje je britanska premijerka Tereza Mej lično označila kao zločince koji su po nalogu Moskve pokušali da otruju Skripalje. Precizirao je da su ih „pronašle“ i identifikovale.

Potom je precizirao da su to „civilna lica, a ne agenti vojne obavještajne službe“.

Na kraju ih je pozvao: da istupe javno i da kontaktiraju i sa medijima.

Ruski lider je doslovno rekao:

„Mi sada znamo ko su ti ljudi. Pronašli smo ih. Nadam se da će sve sami ispričati. Uvjeravam vas da u svemu ničeg naročito kriminalnog nema“.

Među novinarima koji su pratili Putinov nastup bio je i urednik nedjeljene glavne informativno-političke emisije državnog Prvog kanala Sergej Briljov koji je odmah ponudio da „Petrov“ i „Boširov“ ispričaju u njegovom studiju sve što imaju.

Poslanik u Državnoj Dumi i bivši obavještajac Andrej Lugovoj povodom Putinovih „neprijatnih iznenađenja za Terezu Mej“ rekao je:

„U predsjednikovim riječima nema ničeg iznenađujućeg. Britanci i nisu sebi ni postavljali za cilj da išta dokažu. Njima je bio potreban samo maksimalni publicitet za optužbe koje su plasirali. Kod njih je sa Skripaljima sve nalik na izreku: ili im je neko bundu ukrao ili su je sami ukrali“.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar