Свијет

Путин: Њемачка јесте „строга добра тетка“, али Русија се никоме неће обраћати са испруженом руком

„ГЛОБАЛНИ ИЗАЗОВИ, СВОЈА РЈЕШЕЊА“ – ОНЛАЈН ИНВЕСТИЦИОНИ ФОРУМ У МОСКВИ „РУСИЈА ЗОВЕ“
  • Предсједник РФ у наступу који је пратило око милион људи широм свијета: Нећемо поново затварати економију, наше обе вакцине су – поуздане и ефикасне
  • Признао да ће Русија због пандемије 2020-ту завршити са економским минусом од 4 одсто и навео да је оптимиста поводом њеног даљег развоја, указавши да његова земља у два резервна фонда има преко 750 милијарди долара у злату и девизама
  • Посебно нагласио да неће уопште говорити о америчким предсједничким изборима јер не жели да било коме даје прилику да опет говори о тобожњем руском мјешању у изборни процес у САД. Једино је истакао да је тешко прогнозирати шта ће се догодити са доларом „након могуће побједе господина Бајдена“
  • Руски лидер рекао да се са разумијевањем односи се према свему нетрадиционалном, укључујући и бракове, па нагласио да као шеф државе ипак мора да води рачуна о рјешавању демографских проблема у земљи, а да се дјеца не рађају у нетрадиционалним браковима

У МОСКВИ је одржан инвестициони форум „Русија зове!“ са централном темом  „Глобални изазови, сопствена рјешења“.

Форум је онлајн пратило око милион представника пословних и политичких кругова из различитих земаља свијета којима се обратио и Владимир Путин.

Руски лидер је прво навео да ће његова земља 2020-те због пандемије имати економски минус од око 4 одсто, па одмах нагласио ће то бити „мање него у другим државама“ и да ће се даље развијати „по оптимистичком моделу“.

Нагласио је да Русија мора и даље да се придржава правила која су јој омогућила да оздрави своју економију и државни буџет. Додао је да у Европи постоји строга, а добра тетка којој је увијек могуће обратити се за помоћ, али да Москва ипак нема коме да се обрати са „испруженом руком“.

Путин је потврдио да Русија неће због економије поново блокирати своју економију.

Истовремено је изразио наду да ће у Русији масовна вакцинација против ковид-19 почети до краја ове године.

Нагласио је да су обе руске вакцине сигурне и ефикасне.

Према његовим ријечима, Русија је након 2000-те „преполовила проблем сиромаштва“, али још има око 20 милиона људи који су сиромашни.

Путин је посебно нагласио да неће уопште говорити о америчким предсједничким изборима јер не жели да било коме даје прилику да опет говори о тобожњем руском мјешању у изборни процес у САД.

Једино је истакао да је тешко прогнозирати шта ће се догодити са доларом „након могуће побједе господина Бајдена“.

Руски лидер рекао да се са разумијевањем односи се према свему нетрадиционалном, укључујући и бракове, па нагласио да као шеф државе мора да води рачуна о рјешавању демографских проблема у земљи, а да се деца не рађају у нетрадиционалним браковима.

„Нови предсједнички избори у Бјелорусији? То је само њена ствар!“

ОДГОВАРАЈУЋИ на питања која су се тицала интеграције између Русије и Бјелорусије, Владимир Путин је нагласио да она може бити прихваћена само на реципрочној основи.

„Без икакве сумње, то може бити искључиво на добровољној основи и прихваћено од наших бјелоруских пријатеља и партнера!“

Додао је да о могућем одржавању нових предсједничких избора у Бјелорусији требало да одлуче искључиво њени грађани.

Русија у резервама има 585 милијарди долара, плус – још $176 милијарди

ВЛАДИМИР Путин је открио да Русија тренутно у резервама злата и девиза има 585 милијарди долара.

Плус: у Фонду националног просперитета још око 176 милијарди долара.

Навео је да су давања по основу јавног дуга на нивоу 3%, а да укупни дуг износи око 17%.

Нагласио је да Русија неће ограничавати кретање капитала:

„Одакле долазе наши главни инвеститори? Са Кипра, из Холандије… То је реинвестирање и наш руски капитал, што је такође добро“.

Руководство СССР није заштитило Јермене, па су они узели оружје да се бране сами

РУКОВОДСТВО Совјетског савеза – оцијенио је Владимир Путин – није предузело потребне и ефикасне мјере за  безбједност људи у вријеме избијања првог сукоба у Карабаху.

Објаснио је: „Сукоб је започео као етнички. СССР није предузео никакве ефикасне мјере, па су Јермени узели оружје у руке и сами то учинили“.

Указао је да сада обе стране сукоба у Карабаху имају своју истину и да не постоји једноставно рјешење:

„Азербејџан указује да седам регија око Карабаха немају никакве везе ни са етничким сукобом ни са Јерменијом. Да су исконске азербејџанске територије. Наглашава: имамо право да вратимо те територије и да се позабавимо Карабахом. Свака има своју истину. Тај чвор је веома тешко развезати“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар